Dubrovnik
28.7.2013. 8:20:45h
U Dubrovniku više od 11 tisuća turista sa šest kruzera
U grušku luku danas je uplovilo šest brodova na kružnim putovanjima s više od 11 tisuća putnika
Lena_Ni / flickr.com

U grušku luku danas je uplovilo šest brodova na kružnim putovanjima s više od 11 tisuća putnika, pa Dubrovnik bilježi jedan od najuspješnijih dana kad je u pitanju posjet gostiju s kruzera.

U posjet Dubrovniku došli su turisti s brodova MSC Armonia, Costa Magica, Grand Celebration, Splendour of the Seas i Norwegian Jade.

Grad je i danas bio prepun turista, a poveći broj gostiju s brodova na kružnim putovanjima izazvao je i veće gužve ne gradskim cestama.

Iz Turističke zajednice Grada najavljeno je da će Dubrovnik od 1. svibnja do 1. studenog posjetiti 30 posto putnika s brodova na kružnim putovanjima više nego u razdoblju prošle godine. Tako se očekuje dolazak 824 tisuće putnika za razliku od 2012. kada je kroz grušku luku u razdoblju od 1. srpnja do 1. studenog prošlo 664 tisuće putnika s brodova na kružnim putovanjima.

U protekloj 2012. u Dubrovnik je uplovilo 648 kruzera s nešto više od milijun putnika, a ove godine očekuje se da će taj broj biti i veći.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved