Povećanje
23.4.2014. 6:05:20h
Čak 7 posto više noćenja turista ovog Uskrsa
Osim porasta broja noćenja u odnosu na Uskrs prošle godine, Lorencin je optimističan na početku nove turističke sezone
Simone Graziano Panetto / flickr.com

Porast od 7 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu razlog je zadovoljstva ministra turizma Darka Lorencina.

- Sa brojkama za Uskrs smo zadovoljni. Zadovoljni smo isto tako s tijekom ove predsezone. Trenutno imamo ukupno sedam posto više noćenja nego protekle godine - rekao je Lorencin za RTL.

Dodao je kako ove godine blizina uskrsnih i prvosvibanjskih praznika ide u prilog domaćem turizmu jer se dosta očekuje od spajanja.

- I naši susjedi Talijani isto tako imaju spoj i najavili su relativno veće, ali kraće dolaske na ova područja, a isto tako počeli su i letovi tijekom mjeseca travnja i u ove druge destinacije - sve do Dubrovnika. Intenzivira se polako promet i polako počinje nova turistička godina - optimističan je Lorencin.

Što se tiče ruskih turista, koje priželjkuju mnoge turističke destinacije, ove godine Hrvatska je promijenila vizni režim u odnosu na prošlu godinu.

- Od 1.1. je sve pripremljeno za vizni sustav, bitno je smanjena procedura, bitno su povećani datumi mogućeg boravka, dakle viza se sada izdaje na prvo traženje, do 180 dana, dakle šest mjeseci. A svi oni ruski turisti koji su dobili vizu protekle godine, dobit će vizu na godinu ili dvije, tako da praktički postaju naši klijenti - objašnjava Lorencin.

Piše: Jelena Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved