Lopar
Rabljani u top 10
23.4.2014. 12:18:35h
Za CNN Lopar najbolje svjetsko odredište za nudiste
Ovaj je otok mjesto "rođenja" modernog nudizma i to zahvaljujući famoznom dvojcu kralju Eduardu VIII i njegovoj izabranici Wallis Simpson koji su još 1936. od gradskih vlasti dobili dopuštenje da se goli okupaju na ovdašnjoj plaži Kandalora, navodi CNN
David Bailey / flickr.com

Gurmani moraju na Siciliju, paparazzi na St. Barths, paryjaneri na Ibizu, a nudisti na - Rab!

Predlaže to CNN u novom "top 10" izboru namijenjenom različitim profilima turista. Ovaj je otok mjesto "rođenja" modernog nudizma i to zahvaljujući famoznom dvojcu kralju Eduardu VIII i njegovoj izabranici Wallis Simpson koji su još 1936. od gradskih vlasti dobili dopuštenje da se goli okupaju na ovdašnjoj plaži Kandalora, navodi CNN, ističući Lopar i njegove tri plaže namijenjene nudistima - Saharu, Ciganku i Stolac. Nakon uživanja u čarima glišavog kupanja, valja prošetati rapskom starom gradskom jezgrom, preporuča se u članku.

Ova je preporuka velikog CNN snažno odjeknula i u hrvatskom javnom prostoru, no najviše su joj se razveselili upravo Loparani.

Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Lopar, istaknuo je kako je članak o Loparu na CNN-u jako, jako dobra reklama za loparski turizam.

- Nismo se nadali ni u najboljim snovima, stvarno smo ugodno iznenađeni. No nudizam kod nas nije ništa novo. Nije tajna da je nudizam na Jadranu započeo upravo na otoku Rabu i mi na tome gradimo naš brend. Sve tri navedene plaže već su godinama namijenjene FKK publici s time da su Ciganka i Sahara dozvoljene za nudiste, dok je Stolac plaža isključivo namijenjena FKK gostima, rekao je Mušćo dodajući kako 10-ak posto gostiju u Loparu čine FKK turisti. Naime, od ukupno 22 pješčane plaže na ovom području tri su namijenje ljubiteljima "freie Korperkultur", odnosno nudizma, što oni i prepoznaju te nagrađuju brojnim dolascima.

Ovakav publicitet zasigurno će na loparske plaže dovesti i neke nove nudiste. Domaćini pak razmišljaju urediti prvi FKK kamp. Takvog kampa za sada na ovom području nažalost nema, no kroz prostorni plan, koji je u donošenju, trebalo bi se predvidjeti i nudistički kamp.

Inače, uvrštenje ovog kvarnerskog otoka na CNN-ovu listu, u vrlo je kratkom roku drugi je put Rab bacilo u žižu interesa stranih medija. Za to su ponovno "krivi" nekadašnji VIP gosti Wallis i Eduard. Priča o tome kako je ovaj kontroverzni par posjetio Rab bila je nedavno odličan mamac novinarki Daily Maila da se poigra idejom o tome kako bi na Rab na medeni mjesec mogli i novopečeni mladenci Kate Middleton i princ William. Umjesto mladencima na otoku se vrlo vjerojatno mogu prije nadati - naturistima.

Piše: Alenka Juričić 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved