Dubrovnik
Zrakoplovom do Dubrovnika
27.4.2014. 7:41:45h
Lorencin: Pregovaramo s avioprijevoznicima, bit će dovoljno letova do Dubrovnika
Ministar turizma RH Darko Lorencin u sklopu posjeta Dubrovniku s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem i dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem susreo se s novinarima
Aero Icarus / flickr.com

Ministar turizma RH Darko Lorencin u sklopu posjeta Dubrovniku s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem i dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem susreo se s novinarima:

- Jutros smo se susreli s predstavnicima Turističkim zajednica u Županiji i gospodarstvenicima ovog područja, a dogovorili smo da ćemo novi Zakon o Turističkim zajednicama postupno mijenjati. Kad je riječ o našem projektu PPS produljenja sezone, Dubrovnik je na prvom mjestu.

- Kod vas sezona traje najduže, posebno je važno istaknuti da Dubrovnik i županija čine sve kako bi se ostvarile brojne investicije koje će u konačnici poboljšati turistički proizvod - rekao je Lorencin.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o premalom broju letova Croatia Airlinesa od Dubrovnika prema drugim turističkim destinacijama, ministar je kazao kako se na razini Ministarstva pregovara s drugim avioprijevoznicima koji bi održavali zračne linije prema Dubrovniku:

- Međutim, to nije posao koji ide preko noći. Vjerujem da ćemo u razdoblju od tri do pet godina imati potpuno zatvoren taj projekt i definirane sve potrebne linije prema Dubrovniku - zaključio je ministar turizma.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je kako su prošlogodišnji rezultati iz Dubrovnika bili 2,8 milijuna noćenja, 2,5 milijuna posjetitelja i 600 milijuna eura zarade od turizma,a očekuju se i poboljšice:

- Naš plan je ostvariti 4 milijuna noćenja, 4 milijuna posjetitelja i milijardu eura od turizma. - ističe Vlahušić. Župan Dobroslavić potvrdio je kako je s Ministarstvom dogovoren projekt izgradnje kongresnog centra:

- Tražimo prostor za izgradnju tog sadržaja, iako je već sada u velikoj mjeri Dubrovnik kongresna destinacija, uvijek može biti bolje - smatra gradonačelnik i dodaje kako će za realizaciju projekta tražiti financijsku pomoć od EU fondova.

I Vlahušić i Dobroslavić pohvalili su se investicijama poput izgradnje golfa na Srđu i Blagajićeva projekta "Dubrovački biser". Nakon susreta s novinarima ministar se s pratnjom uputio na vinski festival Festiwine.

Piše: Livia Pilaš
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved