Korčula
Skriveni dragulji
28.4.2014. 13:23:47h
Prelijepa Korčula na popisu neotkrivenih europskih destinacija
Otok Korčula, s kojeg je još u 15. stoljeću Marko Polo krenuo u osvajanje svijeta, našao se u 21. stoljeću na popisu neotkrivenih europskih destinacija.
Carine06 / flickr.com

Otok Korčula, s kojeg je još u 15. stoljeću Marko Polo krenuo u osvajanje svijeta, našao se u 21. stoljeću na popisu neotkrivenih europskih destinacija.

Autori su popis sastavili za jedan od najvećih svjetskih portala The Huffington Post, a sve kako bi turistima kojima su dosadili gradovi poput Londona, Beča ili Pariza, predstavili neke nove još neotkrivene destinacije u Europi vrijedne posjeta, a gdje će zaobići masovni turizam i sve ono loše što s njim neizbježno dolazi.

Ugledni internetski portal o Korčuli piše kako ima bogatu kulturu, koja na svakom koraku privlači svojom ljepotom i zagonetnošću, prekrasan gusto pošumljen krajolik, osamljene plaže i uvale, ali i brežuljke pogodne za planinarenje.

Hvale nasade maslina, male vinograde i vinarije koje nude mogućnost kušanja odličnih vina. Za rodno mjesto Marka Pola, grad Korčulu, ističu kako ga krase prekrasne ulice i katedrala, a kao mogućnost jednodnevnog izleta izvajaju mogućnost posjeta Dubrovniku.

U najbližem susjedstvu preporučuju crnogorski Kotor koji “odiše slikovitim krajolikom i prirodnom ljepotom”, a posjetitelji mogu prošetati kroz labirint vijugavih i popločanih ulica te pritom uživati u pogledu na građevine koje datiraju još iz srednjeg vijeka”.

Ako posjetite Makedoniju, nipošto nemojte propustiti Smolare, mjesto koje nudi pogled na “spektakularne planinske lance, vodopade i pjenušava jezera”, dok u Albaniji izdvajaju šarmantno selo Porto Palermo, najpoznatije po živopisnom dvorcu iz 18. stoljeća.

Amerikanci su na ovaj popis stavili čak dvije portugalske destinacije: Coimbru, sveučilišni grad koji se nalazi na pola puta između Lisabona i Porta, a turiste privlači neobičnim festivalima i povijesnim spomenicima, te Azore za koje kažu kako su “korak u raj” zbog prekrasne prirode i tirkiznog mora.

Na Mediteranu su još istaknuli Sainte-Agnès, koji je “jedan od najljepših skrivenih dragulja južne Francuske”, Bolgheri u Italiji jer “nudi odmak od svega što donosi suvremeni svijet”, grčki Folegandros, “nepravedno zanemaren i u sjeni poznatog Santorinija”, te slikovitu španjolsku Malagu zbog starih uličica, ali i čak 324 sunčana dana u godini.

The Huffington Post na ovom opširnom popisu preporučuje još Varšavu, jer je najbolji spoj modernog i tradicionalnog, Appenzell, jer nudi sve najbolje od Švicarske, Košice u Slovačkoj koje krasi zanimljiva gotička arhitektura, poviješću prebogatu češku Kutnu Horu, te Sibiu u Rumunjskoj čiji je glavni adut zanimljiva arhitektura.

Link na originalni članak 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved