Požega
Požega u Croatia Airlinesu
4.5.2014. 6:29:40h
Grad za idiličan odmor duše i tijela
Ono što mi se kod vas sviđa je kulturna baština koja se odražava u gastro blogu i ponuda koju Požega sada ima. Ovaj grad vidim kao mjesto za jedan idiličan odmor - istaknula je Anika Rešetar Drvar, autorica teksta.
Aero Icarus / flickr.com

Što može turistima pružiti jedan vikend u Požegi? Na ovo pitanje po prvi puta odgovor je dao i vrlo luksuzni putni časopis Croatia hrvatske zrakoplovne tvrtke Croatia Airlines koji izlazi već 20 godina. A na koji način i kako su predstavili Požegu uredništvo je na promociji časopisa u Požegi pokazalo i Požežanima, odnosno svima onima koji sudjeluju u turističkoj priči. A cijela priča inspirirana je gastro blogom „Muzej u loncu“ kojeg je pokrenula Maja Žebčević Matić.

-Krenulo je od gastro bloga. Požega me oduvijek zanimala i onda sam jedan vikend odlučila s obitelji doći ovdje. Ono što mi se kod vas sviđa je kulturna baština koja se odražava u gastro blogu i ponuda koju Požega sada ima. Ovaj grad vidim kao mjesto za jedan idiličan odmor. On ima bogatu povijesnu i kulturnu baštinu, bilo je tu i zanimljivih obitelji i osoba koje su dale pečat gradu, a sloga i življenje te baštine danas daju snagu Požegi – istaknula je Anika Rešetar Drvar, autorica teksta o Požegi.

Ksenija Žlof, glavna urednica časopisa je kazala da su se u zadnje vrijeme više koncentrirali na kontinentalni turizam.-Smatram da ovaj grad ima puno potencijala postati jedno kontinentalno turističko središte – poručila je urednica Žlof.

Ovom prigodom Silvija Podoljak, direktorica požeškog Ureda turističke zajednice predstavila je grad kroz zanimljivu prezentaciju pod nazivom “Požega-destinacija za dušu”.

Piše: Ljiljana Marić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved