Zdravstveni turizam
8.5.2014. 5:52:54h
Zdravstveni odmor na Kvarneru
Ulaskom RH u EU, otvorila su se mnoga vrata, a na području turizma propulzivnim postaje jedan od najstarijih oblika turističke ponude, posebno važne za Kvarner – onaj zdravstveni.
Gt-man / wikipedia.org

Ulaskom RH u EU, otvorila su se mnoga vrata, a na području turizma propulzivnim postaje jedan od najstarijih oblika turističke ponude, posebno važne za Kvarner – onaj zdravstveni. Jer, Kvarner je oduvijek bio mjesto kamo se dolazilo po zdravlje. Pa i samo obilježavanje obljetnice 170 godina turizma u Opatiji i na Kvarneru, svojevrsno je obilježavanje 170 godina zdravstvenog turizma, jer su se u vrijeme druge polovice 19. stoljeća tražila prije svega mjesta koja će doprinijeti poboljšanju zdravlja. Kako je već 1889. Opatija proglašena klimatskim lječilištem, zaključuje se da se prva registrirana noćenja, odnosno turistički promet pripisuju upravo zdravstvenom turizmu. Slijedile su i druge destinacije na Kvarneru, te je do danas, uz napredovanje medicinske znanosti i svijesti o potrebi čuvanja zdravlja, ponuda zdravstvenog turizma ostala jednim od najvažnijih motiva dolazaka gostiju na Kvarner, što je i definirano u strateškim dokumentima TZ Kvarnera.

U sklopu aktivnosti razvoja marketing brendova s ciljem produljenja turističke sezone i poboljšanje kvalitete turističkih proizvoda, te razvoja novih turističkih doživljaja koji imaju za cilj veće zadovoljstvo gostiju i bolje financijske učinke gospodarstvu, TZ Kvarnera započela je koncem 2013. godine s definiranjem projekta „Kvarner Health and Wellbeing“. Cilj je i ponovno jače istaknuti Kvarner kao regiju zdravlja i destinaciju zdravstvenog turizma na turističkoj karti ističući prije svega tradiciju i novu kvalitetu kojom bi se dodatno motivirali gosti za dolazak u destinaciju, a organizatorima putovanja omogućilo sigurnu bazu informacija za kreiranje i zajedničko plasiranje programa.

Aktivnosti na razvoju marketing brenda „Kvarner Health and Wellbeing“, po uzoru na druge brendove Kvarnera, kao što su Kvarner Family, Kvarner Gourmet i Kvarner Food, Kvarner Outdoor, uključit će definiranje povjerenstva, definiranje projekta i kriterija za dodjelu oznake kvalitete pojedinog brenda, ocjenjivanje potencijalnih nositelja oznake kvalitete, te promociju putem web stranice, tiskanog materijala, PR članaka, off- i online oglašavanje, prihvata studijskih putovanja novinara i agenata, prezentacija, sajmova, kao i organizacija i su-organizacija posebnih manifestacija.

Koncem 2013. godine, u sklopu inicijalnih aktivnosti TZ Kvarnera je okupila predstavnike najznačajnih županijskih zdravstvenih institucija, lječilišta, specijaliziranih klinika i drugih nositelja zdravstvene ponude s utjecajem na turizam, te je sagledan potencijal proizvoda zdravstvenog turizma i zajedničke promidžbe u 2014. godini. Kako bi se odmah krenulo s promocijom na sajmovima i prezentacijama na međunarodnom tržištu, kreirana je i otisnuta tematska brošura „Zdravstveni turizam na Kvarneru“ (na hrvatskom, njemačkom, engleskom, talijanskom, slovenskom  i ruskom jeziku), koja predstavlja najznačajnije nositelje ponude zdravstvenog turizma na Kvarneru – specijalne bolnice, lječilišta, klinike, prvenstveno one koji omogućuju i stacionarni boravak u zdravstvene svrhe na Kvarneru, odnosno ostvarenju turističkog prometa.

U razdoblju siječanj – travanj 2014. zdravstveni turizam Kvarnera predstavljen je u suradnji s HGK – Zajednicom zdravstvenog turizma RH na sajmovima u Münchenu i Moskvi, održane su prezentacije u Moskvi, kao i poslovna radionica na temu zdravstvenog turizma u organizaciji HGK u Moskvi, te na brojnim turističkim sajmovima diljem Evrope.

U nastavku projekta brendiranja i promocije zdravstvenog turizma, projekt će okupiti   različite medicinske ustanove, sukladno kriterijima koji su u izradi, kako bi se nastavilo s plasmanom proizvoda na međunarodno tržište. U suradnji s Glavnim uredom HTZ-a u planu je tematska poslovna radionica zdravstvenog turizma „Buy Croatia“. U suradnji s PGŽ pristupit će se klasteru zdravstvenog turizma, s ciljem uključivanja što više potencijalnih sudionika, kako u klaster, tako i u projekt Kvarner Health and Wellbeing.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved