Šef Valamara
10.5.2014. 7:07:37h
Razočaran sam što se turizam i dalje ne tretira kao strateški sektor
Ministar turizma Darko Lorencin u Poreču je u četvrtak svečano otvorio novoobnovljeni hotel Valamar Zagreb, koji je zahvaljujući ulaganju turističke grupacije Valamar od 53 milijuna kuna zasluženo dobio zvjezdicu više, a Poreč kao destinacija dodatnu kvalitetu. Ministar Lorencin je tom prilikom poručio kako će upravo izdizanje hotelskih kapaciteta i sadržaja na četiri i pet zvjezdica te kreiranje novih proizvoda, doprinijeti da Hrvatska bude još konkurentnija turistička destinacija, no odslušao je i 'bukvicu' glede povećanja PDV-a
Wolfgang Duchkowitsch / flickr.com

Ministar turizma Darko Lorencin u Poreču je u četvrtak svečano otvorio novoobnovljeni hotel Valamar Zagreb, koji je zahvaljujući ulaganju turističke grupacije Valamar od 53 milijuna kuna zasluženo dobio zvjezdicu više, a Poreč kao destinacija dodatnu kvalitetu. Ministar Lorencin je tom prilikom poručio kako će upravo izdizanje hotelskih kapaciteta i sadržaja na četiri i pet zvjezdica te kreiranje novih proizvoda, doprinijeti da Hrvatska bude još konkurentnija turistička destinacija, no odslušao je i 'bukvicu' glede povećanja PDV-a.

'Prije 15 godina kada sam prvi put došao u Poreč, ovdje nije bilo nijednog hotela s četiri zvjezdice. Danas je Poreč jedan od najvažnijih turističkih središta u regiji s ukupno 13 hotela s četiri zvjezdice, od kojih je pet Valamarovih. Prije šest godina hoteli te kategorije činili su 25 posto naših hotelskih kapaciteta, a ove smo godine gotovo na 45 posto. U budućnosti očekujemo da će hoteli s četiri i pet zvjezdica činiti oko 60 posto našeg hotelskog portfelja.

Samo u 2014. godini grupacija Valamar u obnovu i podizanje kategorije svojih objekata uložila je 350 milijuna kuna. U posljednjih 11 godina u hrvatsku turističku imovinu uložene su dvije milijarde kuna', kazao je predsjednik Uprave Valamar grupe d.d. Franz Lanschützer.

Naglasio je kako Valamar u nadolazećem razdoblju želi nastaviti dosadašnju ulagačku politiku s fokusom na povećanje konkurentnosti svojih turističkih proizvoda, no i upozorio da se ulagačka klima u zemlji pogoršava.

Piše: Konstanca Mitrović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved