Zadar
7.8.2013. 4:29:30h
Znatan rast turističkih dolazaka i noćenja u Zadru
Na području grada Zadra u ovogodišnjem srpnju boravilo je 8 posto više turista nego u istom mjesecu prošle godine, ostvareno je i 5 posto više noćenja, a porasti dolazaka i noćenja zabilježeni su i u sedam mjeseci ove godine, doznaje se iz Turističke zajednice grada Zadra.
Lena_Ni / flickr.com

Na području grada Zadra u ovogodišnjem srpnju boravilo je 8 posto više turista nego u istom mjesecu prošle godine, ostvareno je i 5 posto više noćenja, a porasti dolazaka i noćenja zabilježeni su i u sedam mjeseci ove godine, doznaje se iz Turističke zajednice grada Zadra. Takvim porastima najviše su pridonijeli znatni porasti dolazaka i noćenja stranih turista. Kako napominju u gradskoj Turističkoj zajednici, u srpnju ove godine u Zadru je registrirano 11 posto više dolazaka stranih turista ili njih 55,6 tisuća, koji su s 271,7 tisuća noćenja u plusu 10 posto u odnosu na lanjski srpanj.

No, domaćih je turista bilo 11 posto manje, ili njih nešto malo više od 5.600, koji su s 32,1 tisućom noćenja u minusu čak 22 posto.

Napominjući da u podacima za srpanj i sedam mjeseci nema nautičkog prometa, iz zadarske Turističke zajednice ističu da su u hotelima u srpnju ostvarena noćenja na prošlogodišnjoj razini, uz blagi porast noćenja stranaca, od 3 posto.

Istodobno, velike poraste dolazaka, od 28 posto, i noćenja, od 19 posto, bilježi privatni smještaj, kao i hosteli, u koje je došlo 44 posto više turista, ostvarivši 30 posto više noćenja nego u lanjskom srpnju.

I u sedam mjeseci ove godine u Zadru je ostvaren pozitivan fizički turistički rezultat, sa 171,3 tisuće dolazaka turista i 610,4 tisuće noćenja, što je 13 odnosno 9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Domaćih je turista i noćenja pritom opet bilo manje, za 8 odnosno 20 posto, dok je stranih dolazaka i noćenja bilo 18 odnosno 15 posto više.

Među stranim turistima prva tri mjesta u dolascima i noćenjima i u srpnju i u sedam mjeseci u Zadru 'drže' Nijemci, Austrijanci i Francuzi.

Njih u srpnju slijede Slovaci, Slovenci, Poljaci, Mađari, Šveđani, Talijani i drugi, dok su za sedam mjeseci iza navedene 'trojke' Talijani, Slovenci i gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Španjolske, Švedske i drugih.

Autor: SEEbiz / H

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved