Pula
Policijska suradnja
14.5.2014. 6:32:16h
U Istri će red čuvati policajci iz 13 zemalja
Kao i prethodnih godina i ovog će ljeta na Jadranu u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona" na Jadranu boraviti policajci iz 13 europskih država, zemalja otkuda u Hrvatsku dolazi najviše gostiju. Uz hrvatske kolege pomagat će turistima da se lakše snađu u destinaciji.
M. Mijošek / glasistre.hr

Kao i prethodnih godina i ovog će ljeta na Jadranu u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona" na Jadranu boraviti policajci iz 13 europskih država, zemalja otkuda u Hrvatsku dolazi najviše gostiju. Uz hrvatske kolege pomagat će turistima da se lakše snađu u destinaciji.

Zato su danas u Valbandonu zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković te zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić na otvorenju 9. Konferencije čelnika policija uoči turističke sezone 2014. potpisali sporazum o sufinanciranju ovog projekta kojeg Ministarstvo turizma financijski "prati" s 200 tisuća kuna. Kako je naglašeno na otvaranju konferencije na kojoj su sudjelovali i predstavnici policija stranih zemalja, u Hrvatskoj će boraviti policijski službenici iz Mađarske, Austrije, Francuske, Češke, Slovačke, Njemačke, Poljske, Italije, Slovenije, Ukrajine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Gdje će točno boraviti, budući da su razmješteni na način da borave u onoj županiji gdje ima najviše gostiju iz njihove zemlje, dogovorit će se nakon potpisivanja međunarodnih akata ovih dana u Valbandonu.

- Hrvatska obiluje prirodnim ljepotama, ima bogatu kulturnu baštinu i mnogo drugih sadržaja, ali na prvom mjestu je sigurnost turista koji dolaze u neku destinaciju. Hrvatska je percipirana kao sigurna zemlja, a u ovu akciju koju provodimo kroz ovaj projekt uključeni su predstavnici stranih policija, kazao je zamjenik ministra turizma Ivičić. Njegov kolega Tonković istaknuo je da se projekt pokazao uspješnim te da su ga stoga preuzele i neke Hrvatskoj susjedne zemlje.

- Jedan od najboljih pokazatelja uspješnosti ovog projekta jesu ne samo pozitivne reakcije domaće i strane javnosti i partnerskih policijskih organizacija, već i činjenica što su policije Republike Austrije, Talijanske Republike, Republike Slovenije odlučile "zimsku" varijantu ovog projekta provoditi i na svojim popularnim skijalištima u kojima borave hrvatski skijaši, istaknuo je. Tijekom protekle sezone u Hrvatskoj je boravilo 57 stranih policijskih službenika, a od toga u Istri su boravila četiri policajaca iz Austrije, jedan iz Italije te tri iz Srbije. Inače, od početka akcije 2006. godine u projektu je bilo uključeno 346 stranih policajaca. Nakon ovogodišnje konferencije namjera je da se međunarodni akti sa stranim policijama potpišu na neodređeno vrijeme te da se prije svake sezone na temelju dogovora i provjera potreba, razmjenom nota odredi mjesto, razdoblje i broj stranih policijskih službenika koji će se uputiti na Jadran.

Piše: B. B.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved