Čakovec
Ulaganja
28.5.2014. 6:31:29h
Županija rezervirala 250 tisuća kuna za sedam turističkih potpora
U Velikoj vijećnici Međimurske županije danas su potpisani ugovori za turističke potpore u turizmu u Međimurskoj županiji za 2014. godinu.
/ emedjimurje.hr

U Velikoj vijećnici Međimurske županije danas su potpisani ugovori za turističke potpore u turizmu u Međimurskoj županiji za 2014. godinu.

Samo potpisivanje ugovora je rezultat javnog poziva kojeg je raspisala Međimurska županija u veljači ove godine, a od 18 pristiglih zahtjeva u konačnici je odobreno njih 7 ukupne vrijednosti od 250.000,00 kuna i to: Accredo, d.o.o., Bister d.o.o., OPG Spomenka Bacinger, OPG Mirjana Biber, OPG Rajka Dvanajščak, Malo selo d.o.o. i Slad d.o.o.

- Jedan zahtjev je stigao van roka dok je jedan odbijen jer je bio korisnik sredstava iz istog programa u 2013. godini. – u svom je obraćanju naglasila predsjednica Povjerenstva koje je predložilo županu prihvatljive kandidate Sandra Herman. Drugi članovi Povjerenstva su bili Vesna Haluga, pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti te Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije.

-Iako ovo nisu značajna sredstva cilj je pomoći našem turizmu koliko je to u našoj moći te Međimurje učiniti poželjnom i atraktivnom turističkom destinacijom. – zaključila je Herman.

- Projektima poput ovoga postajemo konkurentniji, prepoznatljivi i širimo ponudu turistima s ciljem da produžimo njihov boravak kod nas, a ako znamo da Slad d.o.o., prema nama dostupnim informacijama za 2014. godinu ima predbilježbe i rezervacije za 3200 litavskih gostiju onda mogu reći da u namjeri i uspijevamo. – napomenuo je župan Matija Posavec te istaknuo da je upravo to primjer kako treba nastupati prema zanimljivim tržištima.

- Međimurje je tranzitno područje preko kojeg mnogi turisti srednje Europe idu prema moru. Osnovni nam je cilj zadržati ih u Međimurju, dati im sadržaje, ponude koji će ih privući da ostanu duže. – zaključio je Posavec te čestitao svim potpisnicima na kvalitetnim idejama i projektima koje su kandidirali.

U ime ovogodišnjih dobitnika turističkih potpora  županu se zahvalio Marijan Martinjaš koji je napomenuo da je Međimurje destinacija koju tek treba otkriti. - A to je naša prednost jer se možemo bolje i kvalitetnije pripremiti. – rekao je Martinjaš te istaknuo kako dodjeljena sredstva nisu značajna, ali je evidentna podrška koju županijska vlast daje upravo turističkom sektoru.

Kako je zaključio, upravo to daje nadu ne samo ovogodišnjim korisnicima potpora već i svima onima koji vrijedno rade svaki dan i ulažu značajna sredstva da se ostvari cilj Međimurja kao top destinacije kontinentalnog turizma.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved