Zagreb
Kamp se seli
18.6.2014. 6:10:06h
Od INmusica Zagreb dobiva 20 milijuna kuna
Kamperi će u šest dana za 150 kuna moći uživati i u odbojci, plivanju, minigolfu, raznim radionicama...
njaminjami / flickr.com

Očekuju ove godine rekordnih 75 tisuća posjetitelja. Od toga barem oko 30 tisuća noćenja stranih gostiju, čime bi grad uprihodio čak dvadesetak milijuna kuna. Iako je INmusic festival već primio velika priznanja od National Geographic Travelera, američkog Huffington posta, CNN-a, BBC-a te brojnih putničkih portala, produkcijski se ove godine diže na višu razinu i uvodi novitete kojima želi privući što veći broj posjetitelja. Najveća je novost, naime, preseljenje festivalskog kampa na susjedni Otok Trešnjevku.

Bogat sadržaj u kampu
– Kamp je važan segment festivala i mislim da će se posjetiteljima svidjeti smještaj na samostalnom otoku gdje će imati više privatnosti. Do Otoka mladosti mogu doći plutajućim (pontonskim) mostom za samo nekoliko minuta – kazao je direktor festivala Zoran Marić te dodao kako je prvi put jedan od pokrovitelja ove godine i Grad Zagreb.

U kampu će svi imati tople tuševe, spremišta za osobne stvari, besplatan bežični internet, ali i lokacije za punjenje elektroničkih uređaja. Cijena je za šest dana boravka 150 kuna.

– Svi će sami osmišljavati kako će se zabaviti. Moći će uživati u plivanju, bicikliranju, odbojci, nogometu, rolanju, minigolfu, raznim radionicama, ali će imati i priliku za organizirana putovanja poput Plitvičkih jezera ili kajakarenja na Mrežnici i Uni – najavio je Marić.

Nema više redova za piće
Popravit će se, dodaje, i kad je riječ o blagajnama za hranu i piće. Linićev je Zakon o fiskalizaciji, naime, lani ukinuo bonove i posjetitelje opteretio dugotrajnim čekanjem u redovima da bi se domogli računa s kojim su kasnije podizali piće.

– Neće više biti čekanja. Uvodimo bezgotovinsku kupnju, što znači da će se proizvodi plaćati INmusic festivalskom karticom – poručio je Marić.

Deveto izdanje festivala održat će se od 23. do 25. lipnja kada će nastupiti stotinjak izvođača, među kojima su najiščekivaniji The Black Keys, Pixies, MGMT, Flogging Molly i drugi. Predstave, filmovi, silent party, mistična šuma Striborova i Nargila Chill Out Bar samo su dio bogatog popratnog sadržaja, a cijena je ulaznice na INmusic festival 349 kuna.

Piše: Sandra Golemac

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved