Šibenik
Šibenski gradonačelnik
19.6.2014. 8:15:54h
Apartmane više nećete izdavati za 18 eura!
Dobro je što smo obišli Raslinu, jer svakim izlaskom na teren dobijete sasvim drugačiju percepciju stanja kroz razgledavanje mjesta i razgovor s Mjesnim odborom i stanovnicima. Uvjerili smo se da su zahtjevi za uređenjem ulica opravdani, te da je pismo namjere privatnog investitora o gradnji malog hotela u Raslini zaslužilo našu podršku.
TijsB / flickr.com

Dobro je što smo obišli Raslinu, jer svakim izlaskom na teren dobijete sasvim drugačiju percepciju stanja kroz razgledavanje mjesta i razgovor s Mjesnim odborom i stanovnicima. Uvjerili smo se da su zahtjevi za uređenjem ulica opravdani, te da je pismo namjere privatnog investitora o gradnji malog hotela u Raslini zaslužilo našu podršku.

To bi trebao biti okidač za daljnji turistički razvoj mjesta, jer Raslina ima svoj razvojni put koji se temelji na turizmu. On je nezaustavljiv, ali je i činjenica da ljudi u Raslini moraju shvatiti s kojim bogatstvom raspolažu, gdje žive, te da se i privatnom inicijativom izdignu iznad prosjeka u kojem su dosad živjeli. U jednoj rečenici - Raslina definitivno više nije turističko mjesto u kojem će se apartmani izdavati za 18 eura, već osobne ambicije, kao i ambicije mjesta, a time i grada Šibenika moraju biti puno, puno veće, rezime je gradonačelnika Šibenika dr. Željka Burića nakon jučerašnjeg hodajućeg kolegija održanog u Raslini. Mjestu koje broji 580 stanovnika, u kojem se 46 obitelji bavi iznajmljivanjem 230 ležaja i koje godišnje ostvari oko 10.000 noćenja, potrebna je prije svega kvalitetna komunalna infrastruktura.

- Raslina se zadnjih godina naglo razvija i izuzetno je važno kvalitetno ju urediti. U ovom trenutku najvažnije je postavljanje novog asfaltnog sloja na oko 2300 metara ulica, koje su građene prije 40 godina. Ostalo nam je i oko 500 metara neuređenih i neasfaltiranih ulica, koje u našem programu kroz sljedeću godinu planiramo riješiti. Tome bi mjesto u komunalnom smislu dobilo sasvim novo lice, kazao je gradonačelniku i njegovim suradnicima Ivan Rajić, predsjednik Mjesnog odbora. Istaknuo je i problem prokišnjavanja krovišta na školskoj zgradi, u kojoj je sastanak s gradonačelnikom i njegovim suradnicima i počeo, te potrebi uređenja prostora na katu zgrade koje bi služile kao društvene prostorije. Područnu školu pohađa 35 učenika, pa bi se taj prostor mogao koristiti i za potrebe sportskih društva, rad s djecom, te u druge svrhe.

-Jedan od velikih problema je nered koji vlada u dvije lučice za koju je naše Športsko ribolovno društvo tražilo koncesiju, ali već dvije godine se ništa nije promijenilo jer nema odgovora od nadležnih tijela Županije, rekao je Rajić gradonačelniku Buriću koji je obećao pomoć u rješavanju problema.

Na mjestu škole mali hotel?
U šibensku gradsku upravu u utorak je stiglo pismo namjere privatnog investitora iz Stankovaca koji na lokaciji Područne osnovne škole, u samom središtu Rasline i uz obalu Prukljana, želi izgraditi manji hotel. Kako se čulo na jučerašnjem hodajućem kolegiju, od grada Šibenika zauzvrat traži česticu na kojoj bi izgradio novu modernu školsku zgradu za pedesetak učenika.

Piše: Katarina Rudan
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved