Raslina
Turistički razvoj
20.6.2014. 8:14:45h
Mali hotel - okidač turističkog razvoja Rasline
Dobro je što smo obišli Raslinu, jer svakim izlaskom na teren dobijete sasvim drugačiju percepciju stanja kroz razgledavanje mjesta i razgovor s Mjesnim odborom i stanovnicima.
Ing.Mgr.Jozef Kotulič / wikipedia.org

Dobro je što smo obišli Raslinu, jer svakim izlaskom na teren dobijete sasvim drugačiju percepciju stanja kroz razgledavanje mjesta i razgovor s Mjesnim odborom i stanovnicima. Uvjerili smo se da su zahtjevi za uređenje ulica opravdani, te da je pismo namjere privatnog investitora o gradnji malog hotela u Raslini zaslužilo našu podršku. To bi trebao biti okidač za daljnji turistički razvoj mjesta, jer Raslina ima svoj razvojni put koji se temelji na turizmu.

On je nezaustavljiv, ali je i činjenica da ljudi u Raslini moraju shvatiti s kojim bogatstvom raspolažu, gdje žive, te da se i privatnom inicijativom izdignu iznad prosjeka u kojem su dosad živjeli. U jednoj rečenici - Raslina definitivno više nije turističko mjesto u kojem će se apartmani izdavati za 18 eura, već osobne ambicije, kao i ambicije mjesta, a time i grada Šibenika moraju biti puno, puno veće - rezime je gradonačelnika Šibenika dr. Željka Burića nakon jučerašnjeg hodajućeg kolegija održanog u Raslini.

Novi asfaltni sloj

Mjestu koje broji 580 stanovnika, u kojem se 46 obitelji bavi iznajmljivanjem 230 ležaja i koje godišnje ostvari oko 10.000 noćenja, potrebna je prije svega kvalitetna komunalna infrastruktura.

- Raslina se zadnjih godina naglo razvija i izuzetno je važno kvalitetno ju urediti. U ovom trenutku najvažnije je postavljanje novog asfaltnog sloja na oko 2300 metara ulica, koje su građene prije 40 godina. Ostalo nam je i oko 500 metara neuređenih i neasfaltiranih ulica, koje u našem programu kroz sljedeću godinu planiramo riješiti.

Time bi mjesto u komunalnom smislu dobilo sasvim novo lice, kazao je gradonačelniku i njegovim suradnicima Ivan Rajić, predsjednik Mjesnog odbora.

Presjednik mjesnog odbora Ivan Rajić Istaknuo je i problem prokišnjavanja krovišta na školskoj zgradi, u kojoj je sastanak s gradonačelnikom i njegovim suradnicima i počeo, te potrebi uređenja prostora na katu zgrade koje bi služile kao društvene prostorije. Područnu školu pohađa 35 učenika, pa bi se taj prostor mogao koristiti i za potrebe sportskih društva, rad s djecom, te u druge svrhe.

- Jedan od velikih problema je nered koji vlada u dvije lučice za koju je naše Športsko ribolovno društvo tražilo koncesiju, ali već dvije godine ništa se nije promijenilo jer nema odgovora od nadležnih tijela Županije - rekao je Rajić gradonačelniku Buriću, koji je obećao pomoć u rješavanju problema.

Piše: Katarina Rudan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved