Varaždin
19.8.2013. 10:54:11h
Špancirfest – najraznovrsniji i najpopularniji hrvatski festival
Ovogodišnji festival, koji se održava od 23. kolovoza do 1. rujna, uz brojne predstave, radionice i performanse, donosi čak četiri koncertne pozornice na kojima će nastupiti svjetska imena poput Skunk Anansie ili Triggerfinger
Suradnik13 / wikipedia.org

Varaždin je poznat po jednoj od najvećih i najpopularnijih manifestacije na ovim prostorima – Špancirfestu, koji će se ove godine održati od 23. kolovoza do 1. rujna. Špancirfest je u proteklih petnaest godina, iz turističkog događanja pokrenutog s ciljem oživljavanja varaždinske povijesne gradske jezgre, izrastao u najraznovrsniji i najpopularnijeg hrvatski festival, koji značajem spada u središnje kulturno-turističke manifestacije u Hrvatskoj. Tajna uspjeha leži u jedinstvenom konceptu objedinjavanja različitih oblika umjetničkih, zabavnih i komercijalnih sadržaja: od prvoklasnog koncertnog programa za sve ukuse, najboljeg uličnog festivala, bogatog sadržaja okrenutog ka očuvanju urbane gradske tradicije i bezbrojnih popratnih zabavnih, kulturnih i gastronomskih sadržaja. Ovogodišnji Špancirfest donosi čak četiri koncertne pozornice na kojima će nastupiti svjetska imena poput Skunk Anansie ili Triggerfinger, najveće hrvatske i regionalne zvijezde poput Massima i Elementala, te dugačak popis ostalih izvođača svih glazbene pravaca. Tu je i bogati program Ulicafesta s ponajboljim uličnim akrobatima, performerima i glazbenicima, dječji teatar te pet popularnih humornih predstava u sklopu Komedijafesta. Program zaokružuju brojne kreativne radionice za sve uzraste te cijeli niz popratnih sadržaja, radionica, okruglih stolova i sl.

Osim Špancirfesta, Varaždin krase brojne kulturno-povijesne znamenitosti koje svjedoče o osam stoljeća tradicije, razvoja, bogatstva i raskoši, poglavito u vrijeme 18. st. kada je bio i glavni grad Hrvatske. Očuvane palače, brojne vile i vrijedne kuće, te kompleks Starog grada, otkrivaju se u šetnji gradom, dok se sakralna umjetnost i arhitektura jedanaest crkava, tri samostana i katedrale najbolje upoznaju na Putu Anđela. Muzejski postav u Starom gradu, Entomološka zbirka u palači Herzer, Galerija starih i novih majstora, Muzej anđela samo su neki od brojnih varaždinskih muzejskih prostora. Varaždin možete upoznati i kroz višestoljetnu gastronomsku tradiciju, a posebno se ističe poznati specijalitet „varaždinski klipič“. Gradska tržnica i danas podsjeća na sjaj prošlih vremena, a “čarobna” Varaždinska dvorišta svojom intimom pričaju uvijek zanimljive priče.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved