Hrvatska ljepota
26.12.2013. 11:02:12h
Istra zavela novinara Osvalda Ferrettija
Istra, poluotok s fascinantnim teritorijem, veličanstvena u svojim obalnim krajolicima, slikovita u unutrašnjosti, doseže najveći turistički uspjeh u ljetnoj sezoni. Ipak, za one koji vole more i zimi, s njegovom samoćom i dirljivim prijedlozima, Istra pokazuje svoje najmagičnije, intimno i gostoljubivo lice.
Croq / wikipedia.org

Istra, poluotok s fascinantnim teritorijem, veličanstvena u svojim obalnim krajolicima, slikovita u unutrašnjosti, doseže najveći turistički uspjeh u ljetnoj sezoni. Ipak, za one koji vole more i zimi, s njegovom samoćom i dirljivim prijedlozima, Istra pokazuje svoje najmagičnije, intimno i gostoljubivo lice. Svi su ti trenuci zaveli Osvalda Ferrettija (novinara časopisa Caravan i Camper Granturismo i autora nekoliko reportaža o Hrvatskoj), organizatora okupljanja u kamperima Ropa kluba iz Bologne, koji je isplanirao četvrti kamper raduno za doček Nove godine u Istri od 28. prosinca do 3. siječnja 2014.
Nakon odabira Puntižele (2 puta) i Punte na otoku Krku u prethodnim izdanjima raduna, Novu godinu 2014. grupa Ropa koja se sastoji od 29 kamper ekipa predvođena Osvaldom, smjestit će se u kampu Porto Sole Vrsar. To je među ostalim jedini kamp u Istri, a možda i u cijeloj Hrvatskoj, koji od ove godine eksperimentira zimsko otvaranje.

Program raduna, dogovoren s Maistrom, je mješavina vođenih posjeta ka otkrivanju mjestašca s bogatom poviješću i tradicijom i mjesta divlje i privlačne ljepote. Uz to ručkovi, degustacije tipičnih proizvoda, folklor i glazba. Kraj godine obilježit će se uz svečanu večeru, živu glazbu i vatromet na plaži. Neće nedostajati trenuci opuštanja u okruženju predivne scenografije.
Istra, regija samo nekoliko koraka udaljena od Italije, vrlo je popularna destinacija za one koji vole kamper turizam i to ne samo tijekom velikih gužvi u primorskim mjestima. Jedna od osobitosti ovog oblika turizma je nepostojanost vremenskih rokova i mogućnost kretanja prema ritmu godišnjih doba. Predstavlja se dakle, za posjećena područja, velika prilika za razvoj, čak i izvan glavne sezone.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved