Kornati
24.8.2013. 6:18:47h
Kornati i Krka privlače nautičare iz cijelog svijeta
Nautički turizam najznačajniji je oblik turističke rekreacije u Šibensko-kninskoj županiji koji se snažno razvio zbog lijepe i razvedene obale te njezinih 285 otoka. Turistima nautičarima ova županija nudi 12 marina sa mokrim i suhim vezovima te 11 sidrišta, a u Šibensko-kninskoj županiji se nalaze i dva nacionalna parka – Krka i Kornati.
jdlrobson / flickr.com

Nautički turizam najznačajniji je oblik turističke rekreacije u Šibensko-kninskoj županiji koji se snažno razvio zbog lijepe i razvedene obale te njezinih 285 otoka. Turistima nautičarima ova županija nudi 12 marina sa mokrim i suhim vezovima te 11 sidrišta, a u Šibensko-kninskoj županiji se nalaze i dva nacionalna parka – Krka i Kornati.  Kornatski otoci jedinstveni po svojoj prirodnoj ljepoti i nenaseljenosti mjesto su koje svaki nautičar mora posjetiti, a ljubitelji plovidbe do njih lako dolaze iz nekoliko vrhunskih marina. Najčešće ih put vodi od Murtera, gradića kojeg nazivaju i prijestolnicom Kornata, jer su upravo njegovi stanovnici posjednici najvećeg dijela tamošnjih kuća i zemlje. Marine Betina i Hramina na Murteru smještene su u gradićima koji imaju višestoljetnu tradiciju izgradnje drvenih brodova, a ta se tradicija održala i do danas, što nije ni čudno s obzirom da je murterski arhipelag jedan od najrazvijenijih na jadranskoj obali. Betina je dobila ime po staroj keltskoj riječi “bet” što znači usta, a to ime odlično opisuje njenu lokaciju. Malo ribarsko mjesto Tribunj prije desetak godina dobilo je marinu, koja se razvila od privezišta. Zanimljivo uklopljena u tipični ambijent dalmatinskih kućica i uskih uličica nautičare privlači u gradić koji je u turizmu brendiran kao grad magaraca.

Cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved