Karlovac
25.8.2013. 2:23:50h
Novi gradski i “pivski” suveniri – na Zamahovom natječaju pobijedila 'Zvijezda Karla' Gorana Bartolčića
Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca i Centrom za civilne inicijative, raspisala je natječaj za suvenir na temu karlovačke Zvijezde, želeći istaknuti važnost promicanja suradnje u svrhu razvoja kulturnog turizma, posebno u gradovima, i u njihovim nastojanjima stvaranja slike o autentičnom mjestu kroz povijesnu, kulturnu i prirodnu baštinu.
/ kaportal.hr

Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca i Centrom za civilne inicijative, raspisala je natječaj za suvenir na temu karlovačke Zvijezde, želeći istaknuti važnost promicanja suradnje u svrhu razvoja kulturnog turizma, posebno u gradovima, i u njihovim nastojanjima stvaranja slike o autentičnom mjestu kroz povijesnu, kulturnu i prirodnu baštinu. Odlukom tročlane komisije u sastavu Ivančica Cvitić Znidarčić, Sanja Šeb i Emina Mučići, odabrana su tri suvenira, čiji su autori nagrađeni novčanim nagradama, ali i priznanjima koja nose imena poznatih lokaliteta Zvijezde.

Prvu nagradu pod nazivom “Tijesna ulica” i 2.500 kuna osvojio je Goran Bartolčić za suvenir “Zvijezda Karla”. Druga nagrada (imena “Drveni plac”) zajednički je rad učenika Osnovne škole Dubovac pod nazivom “Karlovačka mala kutija”, a uz nju ide i novčana nagrada od 1.500 kuna. Napokon, 500 kuna i priznanje “Gradska straža” dobila je Lidija Maček – Stanić za suvenir “Posuda Zvijezda”.

Također, odabrani su raznovrsni “pivski suveniri”, koji su prijavljeni na natječaj Turističke zajednice grada Karlovca, a moći će se nabaviti na manifestaciji Dani piva te u Turističko-informativnom centru Korzo. Prednost su imali suveniri koji promoviraju lik maskote Dana piva, popularne Zlatke, a među nagrađenima su BZ Ideja, Lidija Maček – Stanić, Marina Marijanić i Lin Trgovina.

Odabrani suveniri su raznovrsni, od sitnica poput magnetića s likom Zlatke, preko unikatnih keramičkih proizvoda, pa do torbica i platnenih vrećica.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved