30.8.2013. 23:29:58h
Za povratak Rusa treba puno novca i manje Googlea
HTZ je ove godine u Rusiju i Ukrajinu kroz opće oglašavanje, udruženo oglašavanja i dodatne mjere uložio 6,7 milijuna kuna.
liz west / flickr.com

Domaća turistička industrija, koja je u ovoj godini pretrpjela dvoznamenkaste minuse s ruskog tržišta, najviše zbog uvođenja viza za Ruse i Ukrajince, već je započela pregovore s organizatorima putovanja za 2014. godinu. Cilj je vratiti goste, odnosno prije svega turoperatore od kojih su mnogi zbog niza okolnosti u ovoj godini odustali od Hrvatske, te ponovno napraviti solidnu bazu za rast tog vrijednog tržišta. Vize više ne bi smjele biti problem, no za iduću godinu će biti presudna jaka oglasna kampanja i pametna prodajna politika.

Naši sugovornici tvrde da će ključna biti nacionalna promidžba, odnosno aktivnosti HTZ-a te konkretna ulaganja u tržište koje se mora ponovno osvojiti. “Na rusko tržište u idućoj godini moramo uložiti višestruko više nego u 2013., i to najviše u čartere, jer su redovne linije dvostruko skuplje. Također, na ruskom online tržištu Hrvatska je gotovo nevidljiva, što je nedopustivo jer radi se o tržištu koje je zatrpano brojnim marketinškim porukama s drugih destinacija. Pritom treba imati na umu da se radi o specifičnom tržištu na kojem Google ‘ne pali’”, pojašnjava naš sugovornik koji je u izravnom kontaktu s ruskim turoperatorima.

S 12 gradova spali na dva

Kako doznajemo od hotelijera, niz turoperatora pokušava iskoristiti slabiju poziciju i činjenicu da će hrvatska strana biti spremna na ustupke, no njima ne pada na pamet snižavati cijene. Umjesto toga, svojim ruskim partnerima toplo preporučuju da uzmu novac za zajedničku promociju od Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koja je nedavno objavila javni poziv za udružene aktivnosti u 2014. godini. Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, broj dolazaka ruskih gostiju u razdoblju od siječnja do srpnja 2013. pao je za 21,26 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su turistička noćenja s ovog tržišta u padu od 20,16 posto.

Piše: Marija Crnjak

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved