Gubici u turizmu
12.8.2014. 11:51:19h
Tužit ćemo meteoteroriste. Glavni su krivci za lošu turističku sezonu!
Meteoterorizam je talijanski turizam stajao već 20 posto prihoda, kazali su iz Udruge hotelijera u Riminiju
Alyssa L. Miller / flickr.com

Tužit ćemo meteoteroriste!, zavapili su hotelijeri iz Italije tražeći da se stane na kraj meteorolozima koji su, tvrde, među glavnim krivcima za lošu turističku sezonu. – Prognoziraju loše vrijeme i tako nam miniraju sezonu. Gosti nam masovno otkazuju aranžmane kad čuju da će za njihova boravka padati kiša. Nijedan meteorolog ne može prognozirati vrijeme tjedan dana unaprijed, maksimalno mogu za tri dana.

Idemo na sud, neka nam isplate odštetu. Meteoterorizam nas je stajao već 20 posto prihoda – kazali su iz Talijanske udruge hotelijera na sastanku u Riminiju.

Inače, konferencija za novinare održavana je na otvorenom. Pod kišobranima. Turistički radnici već su nekoliko godina ljutiti: cijene su natjerale Talijane u druge destinacije, poput Hrvatske, koja im je rak-rana. Sad su joj se pridružili i meteorolozi. Ili, kako bi rekli u toj državi: “Kiši! I za to je kriva lupeška vlada.”

Piše: Sandra Veljković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved