Vukovar, Županja
Turizam na istoku
20.8.2014. 6:15:41h
Povećan broj turističkih dolazaka u Vukovarsko-srijemsku županiju
Na natječaju za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima TZ Vukovarsko-srijemske županije dobila je nešto manje od 200 tisuća kuna za provedbu četiri programa.
Goran.Smith2 / wikipedia.org

Na natječaju za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima TZ Vukovarsko-srijemske županije dobila je nešto manje od 200 tisuća kuna za provedbu četiri programa.
- U suradnji s turističkim zajednicama Vinkovaca i Iloka provodimo projekt "Alati e marketinga", kojemu je cilj vizualno i informatičko ujednačavanje web stranica, a planiramo i otvaranje tematskog bloga te proširenje mogućnosti korištenja društvenih mreža u promociji turističke ponude. Realiziramo projekt "Gastro tura hrvatskog Podunavlja", u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i sada smo u fazi brendiranja gastroponude istoka Hrvatske, izradit ćemo zajednički vizualni identitet te postaviti standarde kvalitete za nositelje projekta - kaže Rujana Bušić Srpak, direktorica županijske TZ, dodajući kako će obnoviti biciklističku rutu "Srijem" novima standardiziranim oznakama.
Lani započeti projekt "Zavičajnici" ove se godine nastavlja u Županji. Tim se Projektom prikazuju osobe koje su rođene ili su živjele na području Vukovarsko–srijemske županije, a svojim su životom i radom ostavile traga u hrvatskoj, ali i svjetskoj baštini. Cilj je prikazati ih kao pojedince i približiti ih posjetiteljima. Svaki zavičajnik projektom je prikazan na isti način: likom u prirodnoj veličini, posterima s osnovnim informacijama te manjim, korisnim suvenirom – straničnikom na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Odluka o tome koje će se osobe prikazati donesena je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama gradova. Projekt „Zavičajnici“ realiziran je u suradnji s Grafičkim fakultetom iz Zagreba. Inače, od siječnja do lipnja ove godine, Vukovarsko-srijemsku županiju posjetilo je 23.000 turista koji su ostvarili gotovo 40.000 noćenja, što je povećanje za 21, odnosno 23 posto, u odnosu na godinu ranije. U 2013. godini ostvareno je ukupno 46.039 turističkih dolazaka i 82.517 noćenja. Gotovo polovica ostvarena je na području TZ Vinkovaca, a prednjačili su domaći turisti. Među stranim turistima najviše ih je iz Njemačke, Italije, BiH i Slovenije, a razlozi njihovog dolaska u najčešćem broju slučajeva bili su biciklizam, ratna događanja i tranzit.

Piše: M.Lešić Omerović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved