Primorje
21.8.2014. 6:29:36h
U Uvali Scott se ništa ne mijenja, ali gostiju – ima
Zadovoljni smo jer su nam broj noćenja i financijski prihodi identični prošlogodišnjem ostvarenju. Sada u špici sezone kapaciteti su nam puni, što znači da imamo oko 650 gostiju, kaže direktor Nedjeljko Anđelić, koji potvrđuje da ove godine nisu ulagali u objekte
Andrey / flickr.com

Jako je čisto, posebno nam se sviđa more koje je krasno. Ovdje smo s djecom za koje na plaži ima dosta sadržaja. Dobro je jer je blizu Krku tako da praktički svaki dan odlazimo na otok kojeg volimo obilaziti. Inače, Uvalu Scott smo našli na internetu, dosta kasno smo se odlučili da idemo na odmor, nismo znali kamo bismo točno išli i pronašli smještaj ovdje, kazali su Marianna i Guido Pampinella, gosti iz Italije koji tjedan dana odmaraju u Uvali Scott, nekadašnjem legendarnom turističkom resortu. Talijanska nam je gošća otkrila kako je prije petnaestak godina bila na odmoru u Crikvenici tako da je i to utjecalo na odluku kamo na godišnji. Uz komentar kako se u tih 15-ak godina ovo područje jako izmijenilo i izgradilo.

  Današnje prenoćište, ipak pamti neke bolje dane kada je slovilo za jedno od luksuznijih i traženijih turističkih punktova u regiji, na koja i danas podsjeća. Uvala Scott ima 298 soba, 17 apartmana i posluje u sastavu Jadran hotela iz Rijeke. Nedjeljko Anđelić, direktor Uvale Scott, kazao je kako je ovogodišnja sezona u rangu kao i sezona 2013.

Struktura gostiju
– Zadovoljni smo jer su nam ostvareni broj noćenja, kao i financijski prihodi, identični prošlogodišnjem ostvarenju. Tim više što je, kako svi znamo, srpanj općenito bio izuzetno loš. Nama je pomoglo to što imamo ugovore s agencijama iz Srednje Europe, Slovenije i Italije s kojima smo ugovorili potvrđene grupe, tako da nam vremenske prilike nisu toliko utjecale na rezultat. U konačnici smo ostvarili isti broj noćenja kao i lani u srpnju. Sada smo u špici sezone i kapaciteti su nam puni, što znači da imamo oko 650 gostiju, kazao je direktor Uvale Scott.

  Najviše gostiju imaju iz – Poljske. Uglavnom grupa. Individualnih gostiju općenito je nešto manje i ostaju kraće. U pravilu jedan do tri dana što znači da su na proputovanju prema Dalmaciji. Osim Poljaka, u prenoćištu imaju i puno Mađara, potom i nešto gostiju iz Njemačke, uglavnom mlađe dobi, zatim Čeha, Slovaka, Slovenaca i nešto Talijana. Iako se ove godine govori da su Nijemci kasno krenuli na odmor, da ima manje Nizozemaca, a više Talijana nego lani, u Uvali Scott se po pitanju strukture gostiju ništa bitno nije mijenjalo. Struktura je stabilna, jedino se primjeti neznatno više gostiju iz Rumunjske. Što se tiče najava za rujan, očekuje se da bi posezona trebala biti na nivou prošlogodišnje. A ako bude lijepo vrijeme možda bude i nešto bolja jer bi se na kupanje mogli spustiti vikend gosti iz Mađarske, Italije i Slovenije.

  Uknjižili vlasništvo
Isto tako, Anđelić je kazao kako se u renoviranje ove godine nije ulagalo, već su u pripremi sezone odrađeni manji zahvati. Razlog tome je, dodao je, što se proteklih godina ulagalo u hotele u Rijeci pa su tako Continental i Neboder dignuti na tri zvjezdice, a Jadran na četiri. Isto tako, lani i preklani ulagalo se u kamp Oštro koji je dobio kategoriju tri zvjezdice.
  – Sve to je odrađeno iz obrtnih sredstava tako da nije bilo dovoljno sredstava da se uredi i Uvala Scott. Osim toga, tek smo ove godine uspjeli uknjižili svoje vlasništvo u zemljišnim knjigama, iako smo vlasnici »jedan kroz jedan«. Riječ je o samim zgradama i terenima ispod njih, a ne o turističkom zemljištu. Samim rješavanjem pitanja uknjiženja otvorila se mogućnost da se digne kredit i u perspektivi ulože značajnija sredstva u ovaj kompleks, pojasnio je Anđelić.

Piše: Alenka Juričić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved