3.9.2013. 12:13:56h
Neum i Dubrovnik u zajedničkim projektima
Načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško nedavno je održao radni sastanak s predstavnicima grada Dubrovnika, predvođenih prof. Milanom Perićem pročelnikom Odjela za poduzetništvo, turizam i more.
Dayou_X / flickr.com

Načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško nedavno je održao radni sastanak s predstavnicima grada Dubrovnika, predvođenih prof. Milanom Perićem pročelnikom Odjela za poduzetništvo, turizam i more.
Sastanak je održan prvenstveno zbog razgovora oko suradnje Neuma i Dubrovnika, te svih pitanja vezanih uz bolju suradnju ova dva grada i regije, kao susjedi, izrazili su želju za suradnjom na obostrano zadovoljstvo. Jedni o drugima ovise i važno je da operativno surađuju, jedan je od zaključaka ovog sastanka.
Razgovaralo se o mogućem turističkom povezivanju na jedan konkretniji način, prezentirane su mogućnosti zapošljavanja i produbljivanja prekogranične suradnje za trošenje sredstava Europskih fondova, preko raznih projekata.
U znaku dobre pripreme i suradnje, načelnik općine Neum dr. Živko Matuško i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, sklopili su ugovor o poslovnoj suradnji za izvedbu programa osposobljavanja osoblja općine Neum za pripremu i provedbu Europskih projekata. Također vode intenzivne razgovore o poboljšanju uvjeta u turizmu, vodoopskrbi, gospodarstvu, vatrogastvu, komunalnim uslugama i mogućnostima prekogranične suradnje ova dva grada.
Dubrovačka razvojna agencija DURA, trenutno provodi osposobljavanje četiri djelatnika općine Neum, kroz specijalizirani trening program u trajanju od 10 dana. Kandidati su uspješno prošli prvi tjedan obuke, i po njihovim riječima prezadovoljni su ovim programom i suradnjom. Također će se vršiti osposobljavanje budućeg direktora razvojne agencije općine Neum, kroz praćenje rada direktorice Dubrovačke razvojne agencije DURA-e.
Suradnja se nastavlja i na ostalim poljima, prije svega prometnoj povezanosti dva grada, uz vrlo slična razmišljanja o daljnjoj prometnoj povezanosti Dubrovnika preko Neuma, zajedničkim turističkim aktivnostima, obnovi željezničke pruge kao buduće turističke atrakcije, te o još puno projekata, koji su u izvedbi ili su planirani.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved