Istra - bolji rezultati
31.8.2014. 9:26:52h
Nakon izvrsnog kolovoza - dobra posezona
Posljednji vikend u kolovozu u znaku je smjene turista. No, premda smo na kraju glavne sezone, velik broj gostiju i dalje stiže na Poluotok. Turistički kolovoz bio je izvrstan, a dobre su najave i za posezonu u rujnu.
Heather Cowper / flickr.com

Posljednji vikend u kolovozu u znaku je smjene turista. No, premda smo na kraju glavne sezone, velik broj gostiju i dalje stiže na Poluotok. Turistički kolovoz bio je izvrstan, a dobre su najave i za posezonu u rujnu.

Nakon lošeg početka sezone u Istri su u kolovozu ipak nadoknađeni minusi iz srpnja. Broj noćenja i dolazaka za 3 je, odnosno 2 posto bolji nego lani i nadmašio je rekordan prošlogodišnji kolovoz, ističe direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Optimistično najavljuje i dobar buking za posezonu.

I u najvećem istarskom gradu Puli optimistično dočekuju rujan. U ovo vrijeme u Puli se tradicionalno zbog festivala za mlade Dimensionsa i Outlooka ostvaruje najveći broj noćenja u godini, a tako će, kaže direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, biti i ove godine.

Dobru posezonu očekuju i u Rovinju gdje je dosad ostvareno više od 2 milijuna i 400 tisuća noćenja, ističe direktorica tamošnje Turističke zajednice Odete Sapač. Unatoč dobrim očekivanjima, rezultati u posezoni ovisit će i o lijepom vremenu, kojeg je nažalost ove godine u Istri bilo malo. Poboljša li se vrijeme u rujnu, dobri bi se rezultati mogli ostvariti i u kampovima koji uvelike ovise o vremenskim uvjetima.

Piše: Nives Kalebić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved