Mali Lošinj
Zdravstveni turizam
1.9.2014. 6:10:36h
Otok Lošinj zdravstveno turističko odredište
Iako je središnji dio turističke sezone na izmaku, turistički djelatnici Malog Lošinja brojnim programima trude se produžiti turisitčku sezonu.
Domagoj Skledar / croatialink.com

Iako je središnji dio turističke sezone na izmaku, turistički djelatnici Malog Lošinja brojnim programima trude se produžiti turisitčku sezonu.

Jedan od najjačih aduta za razvoj cjelogodišnjeg turizma na otoku Lošinju je njegova zdravstvena komponenta. Još davne 1892. ugledni liječnici dr. Conrad Clar i prof. Ambroz Haračić potvrdili su povoljne klimatske uvjete za oporavak na Lošinju.

Zahvaljujući Ministarstvu zdravstva Austro-ugarske monarhije Lošinj u to vrijeme postaje jedno od omiljenih odmorišnih destinacija aristokracije koja je na otoku izgradila brojne vile i ljetnikovce koje ga i danas krase.  A danas, na toj baštini Turistički djelatnici razvijaju  brojne zdravstven programe.

Izrađuju se programi rehabilitacije na otoku, tijekom zimskih mjeseci, no u isto vrijeme i objekti zadovoljavajavaju najzahtjevnije kriterije  međurarodnih institucija. Tako je Vitality Hotel Punta iz Velog Lošinja prvi u Hrvatskoj dobio međunarodni certifikat ECARF, koji potvrđuje da su proizvodi i usluge u potpunosti prilagođene ljudima sklonim alergiji.

Uz dobre programe zdravstvenog turizma, kvalitetnu infrastrukturu , u ovom slučaju smještajne kapacitete, Lošinj je na dobrom putu prema cjelogodišnjem turizmu, čiju će okosnicu činiti zdravstveni turizam.

IPiše: Branko Domac

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved