Pripreme za 2015
9.9.2014. 6:04:25h
HTZ objavio javne pozive za oglašavanje turizma u 2015.
Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je danas javne pozive za oglašavanje hrvatskog turizma u 2015. godini prema šest modela, ukupne vrijednosti 203,45 milijuna kuna.
Michael Pollak / flickr.com

 Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je danas javne pozive za oglašavanje hrvatskog turizma u 2015. godini prema šest modela, ukupne vrijednosti 203,45 milijuna kuna, priopćeno je iz HTZ-a.

Javne pozive za subjekte javnog i privatnog sektora za kandidiranje promotivnih kampanja i/ili promotivno/prodajnih kanala za oglašavanje hrvatskog turizma u idućoj godini HTZ je objavio kako bi turističkom sektoru omogućio kvalitetniju pripremu već za iduću sezonu, stavivši im već sada na raspolaganje informacije o načinima kandidiranja promotivnih kampanja i kanala za oglašavanje.

Ukupna moguća vrijednost oglašavanja hrvatskog turizma u svih 6 modela zajedno iznosi 203,45 milijuna kuna, a HTZ u njima sudjeluje s 91 milijun kuna vlastitih sredstava, navodi se u priopćenju.

Prilikom raspodjele sredstava uvažava se značaj pojedine županije mjeren brojem ostvarenih noćenja u 2013. i po navedenom ključu se raspodjeljuju raspoloživa sredstva za svaki model.

U namjeni sredstava za oglašavanje odnos je 50 posto pred i posezona, a 50 posto glavna sezona, za kontinent cijele godine, a svaki subjekt privatnog sektora može jedan program kandidirati po samo jednom modelu.

Oglašavanje svih programa za kontinent (osim Grada Zagreba) financira se iz sredstava za nerazvijene, a ključno je da će se za sve modele uvesti sustav dokazivanja rezultata, odnosno ostvarenog turističkog prometa, kaže se dalje u priopćenju.

„Šest definiranih modela rezultat su suradnje svih sudionika u destinaciji i pokazatelj smjera kojime želimo ići. Novost u definiranju ovogodišnjih modela jest Model VI za kojega je predviđen ukupan bruto iznos od 18 milijuna kuna", istaknuo je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Spomenuti model odnosi se na nove organizatore putovanja s organiziranim zračnim prijevozom, odnosno autobusnim prijevozom koji u zadnje tri godine nisu imali programe putovanja za Hrvatsku, ili su imali, ali uvode dodatne programe putovanja s novim ili dodatnim organiziranim zračnim, odnosno autobusnim prijevozom. Taj model obuhvaća i nove zračne prijevoznike koji u posljednje tri godine nisu imali nalete na neku od zračnih luka u Hrvatskoj, odnosno, koji su imali, ali uvode dodatne ili nove linije, dodaje Ivičić.

Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved