Masterplan
11.9.2014. 12:56:14h
Učili od Istrijana, kako bi Zagorje postalo još poželjnija destinacija
Moramo planirati koliko ćemo u narednom razdoblju povećati broj kreveta i u koju turističku infrastrukturu ćemo ulagati, prezentirao je župan Željko Kolar
Dennis Jarvis / flickr.com

Masterplan turizma za Krapinsko - zagorsku županiju trebao bi ugledati svijetlo dana za točnu godinu dana, najavio je župan Željko Kolar, predstavljajući smjernice toga važnog strateškog dokumenta čelnicima općina i gradova.

Krajnje je vrijeme

U suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom, turističkim zajednicama te općinama i gradovima konkretizirati će se što to Zagorje ima i može ponuditi.

- Unatoč brojnim turističkim i kulturnim destinacijama, dobivali smo kritike da nemamo viziju što uopće želimo. Takav smo dokument već odavno trebali imati i ovo je krajnje vrijeme da počnemo raditi na njemu, što bi nas trebalo usmjeriti na koji način ćemo razvijati turizam u županiji u sljedećih deset godina - rekao je župan.

Dodao je kako su malo učili od Istrijana, jer Istra je kao regija najrazvijenija, imaju 226 tisuća kreveta, a Krapinsko - zagorska županija tek njih 1946.

- Ukoliko govorimo o ozbiljnijem turizmu, moramo planirati koliko ćemo u narednom razdoblju povećati broj kreveta, u koju turističku infrastrukturu ćemo ulagati, da li će to biti toplički turizam, seoski ili vjerski, ili će sve biti objedinjeno u jednu priču, dodaje Kolar.

Temelj za natječaje EU-a

Ministarstvo turizma, istaknuo je župan, Masterplan će sufinancirati sa 80 posto, a ostatak Županija.

- Od gradova, općina i TZ-a želim samo da nas podrže i daju “operativce” koji će nam pomoći, kako bismo zajedno sa direktorima hotela i većim turističkim “igračima” napravili najbolji mogući dokument koji će nam biti temelj za javljanje na sve natječaje fondova EU vezane za turizam. Ovih ću dana odrediti koordinatore i rokove te počinjemo raditi, poručio je Kolar.

Piše: Ivančica Jurčević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved