Novi smjerovi
16.9.2014. 6:22:42h
Lorencin najavio razvoj avanturističkog i kulturnog turizma
Prilikom današnjeg posjeta adrenalinskom parku Glavani u Barbanu, Lorencin je istaknuo važnost pustolovnog turizma...
Frontierofficial / flickr.com

Prilikom današnjeg posjeta Glavani, adrenalinskom parku u Barabanu, koji je prema ocjeni posjetitelja 2013. dobio certifikat Trip Advisora za najbolju turističku atrakciju u Istri, ministar Lorencin je istaknuo važnost pustolovnog turizma za daljnji rast turističke potrošnje te dolazaka turista u razdoblju izvan glavne turističke sezone.

Nastavak ubrzanog rasta pustolovno-sportskog turizma očekuje se i u budućnosti, kazao je Lorencin napominjući kako je za ovakvu ponudu neki operateri prijavljuju rast do 30 posto godišnje.

– Uz avanturistički turizam, među glavnim turističkim proizvodima koji će se do 2020. godine razvijati u skladu sa Strategijom razvoja turizma je i kulturni turizam, rekao je Lorencin napominjući kako će se na stranim tržištima predstavljati destinacije kao što su Opatija i Rijeka, sjever Hrvatske, Srijem i Slavonija, Zelena rivijera, koje u sklopu svoje kulturne baštine imaju i hodočasnička svetišta. Lorencin je sudjelovao i na okruglom stolu pod radnim nazivom "Novi poticaji u turizmu – sakralna baština Vodnjanštine i vjerski turizam u Istri".

Piše: Elena Čuljat

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved