Opatija
8.9.2013. 2:43:03h
»Kulenove bebe« i »Rakija To Go« spoj turizma, gastronomije i dizajna
Izložba u Hrvatskom muzeju turizma ostaje otvorena do 25. rujna, a sljedeće dogovoreno gostovanje je u Muzeju MAK u Beču.
JoJan / wikipedia.org

OPATIJA  Neobične »Kulenove bebe«, oblikovane kao mali zalogaji slavne slavonske namirnice, igraće karte s tradicionalnim hrvatskim specijalitetima, putna rakija odnosno »Rakija To Go« ili »Ovce autorice« koje su na sirevima za koje su dale mlijeko ostavile i vlastiti potpis papkom, tek je mali dio od dvadesetak vrlo originalnih radova hrvatskih dizajnera predstavljenih sinoć na premijernom otvorenju izložbe »Hungry Designers« u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer.

Čitav koncept smjestio se negdje na granici turizma, gastronomije i dizajna, a radovi nude novu i neočekivanu interpretaciju postojećih stereotipa vezanih uz domaće kulinarske, turističke i kulturne motive.

– Kolegica Ivana Borovnjak i ja pokrenule smo platformu za afirmaciju i promicanje dizajna u turizmu Design Tourism. Lani je održan pilot-projekt Croatian Holiday, izložba koja je obišla brojne festivale dizajna u regiji i Europi, stoga smo odlučile svake godine organizirati jednu tematsku izložbu. To radimo kroz raspisani natječaj na koji dizajneri mogu prijavljivati svoje radove na unaprijed zadanu temu, a ove godine tema je bila gastronomija, kazala je Roberta Bratović, kustosica izložbe uz Ivanu Borovnjak.

Izložba u Hrvatskom muzeju turizma ostaje otvorena do 25. rujna, a sljedeće dogovoreno gostovanje je u Muzeju MAK u Beču.

Piše: Davor Žic

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved