Inovativno
22.9.2014. 17:28:37h
Ovo su TOP projekti hrvatskog kreativnog i inovativnog turizma u 2014. godini
Savez za energetiku Hrvatske, već petu godinu zaredom, putem javnog natječaja bira dobitnike prestižne godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu s naglaskom na održivi razvoj - CBTour.
zergu / flickr.com

Savez za energetiku Hrvatske, već petu godinu zaredom, putem javnog natječaja bira dobitnike prestižne godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu s naglaskom na održivi razvoj - CBTour. Obzirom na jubilarnu godinu provedbe projekta, nagrade će se dodijeliti u okviru završne svečanosti Saveza u mjesecu prosincu, a kada će se okupiti i gospodarstvenici i predstavnici 40 dobitnika nagrade od 2010.-2013. godine te predstavnici dobitnika nagrade za 2014. godinu. Tom prigodom Savez će predstaviti i višejezični vodič 'Doživite kreativnu i inovativnu Hrvatsku'.
Program Saveza za energetiku Hrvatske odnosi se na poticanje kreativnih, inovativnih i modernih mehanizama za razvoj hrvatskog turizma s ciljem uspješnijeg plasmana hrvatske poslovno-turističke ponude, sadržaja, proizvoda i usluga na domaće i međunarodno tržište s posebnim naglaskom na održivi razvoj. Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice u turističkom sektoru na razvoj konkurentnog, efikasnog i djelotvornog poslovnog turizma.

Kao i u protekle četiri godine, nagrada će se dodijeliti u ukupno devet kategorija i to za najbolji ukupni program, najbolji program odgovornog turizma, najbolji team building program, najbolji kreativni program, najbolji marketinški program, najbolju uslugu, najbolji proizvod, najbolju tehnologiju te za najboljeg menadžera. Tradicionalno, deseta odnosno posebna nagrada biti će dodijeljena za najbolji projekt od svih pristiglih prijava i koja se veže uz ovogodišnju temu Svjetskog dana turizma "Turizam i razvoj zajednice".

Nakon provedenog javnog natječaja putem internetskih stranica www.CBTour.eu te analize prispjelih prijava, odabrani su TOP projekti hrvatskog kreativnog i inovativnog turizma u 2014. godini:

U kategoriji najbolji ukupni program nagradu je dobila tvrtka Stella Mediterranea iz Klisa za projekt pod nazivom "Jučer - Danas - Sutra" čiji je cilj gostima, na posve individualan način, prezentirati hrvatsku tradiciju i kulturu kroz društveno odgovorno poslovanje. Uz niz inovativnih atraktivnosti i posve zaokruženu turističku priču, gostima se pruža mogućnost i ulaska u vlastiti suvremeni pogon hrane koja se proizvodi po hrvatskim tradicionalnim receptima.

U kategoriji najbolji program odgovornog turizma i najbolji team building program nagrade je dobila tvrtka Ilirija d.d. iz Biograda na Moru za projekt pod nazivom "Arsenal: Revitaliziran spomenik baštine u funkciji organizacije poslovnih događaja". Ovaj jedinstveni proizvod mediteranske arhitekture revitaliziran je u funkcionalni spoj kulturne, ugostiteljske i event ponude te uspješno njeguje ulogu mjesta susreta ljudi različitih interesa. Cilj ovog projekta revitalizacije spomenika baštine je stvaranje kvalitetne ponude destinacije s naglaskom na poslovni i MICE turizam. Arsenal se posebno ističe svojom očuvanom arhitekturom, veličinom prostora (1.800 m2), multifunkcionalnošću, kapacitetom osoba koje može primiti (do 1.200), položajem te pružanjem cjelovite i zaokružene usluge.

U kategoriji najbolji kreativni program nagradu je dobio Muzej krapinskih neandertalaca iz Krapine za projekt "XV. Ljetna geološka škola", a riječ je o tradicionalnom edukativnom programu spomenutog muzeja koji se tradicionalno održava od 2000. godine i koji sadrži geološke i paleontološke radionice. Sudjelujući u radionicama njihovim se polaznicima približava geološka i paleontološka znanost te pružaju mnoga znanja o mineralima i fosilima, razvoju života na zemlji, različitim pretpovijesnim vrstama te praljudima.

U kategoriji najbolji marketinški program i najbolji menadžer nagradu je dobila tvrtka Tip Kreativa d.o.o. iz Zagreba odnosno gospođa Željka Kunštek, suvlasnica spomenutog poduzeća i glavna urednica magazina tipTravel, a za projekt pod nazivom "tipTravel magazine". Riječ je prvom hrvatskom (isključivo) digitalnom magazinu o turizmu i putovanjima kojeg su, do sada, korisnici preuzeli iz čak 91 zemlje svijeta. Magazin je usmjeren na domaće i strane turiste kojima želi približiti Hrvatsku kao destinaciju, predstaviti im mogućnosti za provođenje odmora u hrvatskim destinacijama, ali i Hrvatsku kao kvalitetnu destinaciju za kongresni i poslovni turizam i sl. Osim što donosi autorske reportaže, donosi i niz zanimljivih rubrika poput "Online Hrvatska", "Hrvatska kroz filateliju" i druge.

U kategoriji najbolja usluga nagradu je dobila zajednica prijavitelja i to tvrtke Katapult promocija d.o.o. i G.A.D. produkcija d.o.o. iz Zagreba te Turistička zajednica grada Zagreba iz Zagreba, a za projekt pod nazivom "Dvorišta". Cilj projekt je revitalizacija povijesne jezgre grada Zagreba (Gornji grad) kroz različite sadržaje i kulturne programe namijenjene turistima i građanima, otkriti skrivena dvorišta zagrebačkog Gornjeg grada, motivirati lokalno stanovništvo da posjete događanja i postanu ambasadori turističkih atrakcija u gradu i kulturne baštine Zagreba, potaknuti institucije na Gornjem gradu da otvore svoja vrata građanima i drugo. Riječ je o jedinstvenoj kulturno-turističkoj manifestaciji koja javnosti otkriva skrivena dvorišta i vrtove zagrebačkog Gornjeg grada, a kao inovativnost projekta ističe se proširivanje namjene svakog dvorišta iz "okućnice" u "mjesto boravka i druženja".

U kategoriji najbolji proizvod nagradu je dobila Turistička zajednice grada Solina iz Solina za projekt pod nazivom "Poslovno turistički promotivni suvenir "Podložak za post-it notes - Solin hit destinacija 2014", a riječ je promotivnom suveniru spomenute turističke zajednice koji na inovativan način prezentira atrakcije grada Solina sugerirajući kroz oblik ruke potencijalnom posjetitelju kako je Solin destinacija "za 5" navodeći pritom 5 glavnih razloga zašto posjetiti Solin i zašto je Solin hit destinacija 2014. godine, kao i svih proteklih godina. Projektom je istaknuta promidžba grada Solina i uvrštavanje istog u turističke itinerere turističkih agencija.

U kategoriji najbolja tehnologija nagradu je dobila tvrtka Lemax d.o.o. iz Šibenika za projekt pod nazivom "iTravel Sofware - rezervacijski sustav". Riječ je proizvodu koji automatizira sve poslovne procese turističkih subjekata te koji turističkim agencijama omogućava kreiranje i unos svih relevantnih podataka, prodaju, praćenje, izradu potrebne dokumentacije, upravljanje grupama gostiju, povezivanje s knjigovodstvom, povezivanje različitih poslovnica, uređivanje web sadržaja i drugo. Cilj projekta je omogućiti turističkim subjektima automatiziranje poslovanja te konkurentnije probijanje na tržištu. Ako govorimo o inovativnom aspektu, riječ je o jedinom programu u Hrvatskoj koji nudi kompletno back-office rješenje za poslovanje svih turističkih agencija, za sve vrste njihova proizvoda i usluga te za sve odjele u poduzeću turističke agencije, a odlikuje ga i poveznica na globalne dobavljače distribucijskih proizvoda i usluga te je integriran sa Ameadeus i Galileo sustavom za bukiranje avio karata.

Odlukom predsjednika Saveza za energetiku Hrvatske posebna nagrada na temu ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma "Turizam i razvoj zajednice" pripala je tvrtki Tip Kreativa d.o.o. iz Zagreba za projekt pod nazivom "tipTravel magazine", a radi izrazitih zasluga u promociji hrvatske turističke ponude na nacionalnom i posebno inozemnom tržištu.

Nagradu CBTour od 2010.-2013. godine dobilo je ukupno 40 hrvatskih turističkih subjekata, a dodjelom 5. po redu nagrade prethodno navedenim dobitnicima u mjesecu prosincu taj će broj iznositi 50. Oni ovogodišnji dobitnici nagrade CBTour koji još uvijek nisu korisnici iz ranijih godina, ostvariti će i pravo na petogodišnje korištenje i isticanje GREEN MARK-a - vodeće hrvatske oznake za izvrsnost u zelenom gospodarstvu. Odnosno, pravo na korištenje i isticanje spomenute oznake u 2014. godini kroz projekt CBTour 2014. ostvarili su: Stella Mediterranea d.o.o., Ilirija d.d., Muzej krapinskih neandertalaca, Tip Kreativa d.o.o., Katapult promocija d.o.o., G.A.D. produkcija d.o.o., Turistička zajednica grada Zagreba, Turistička zajednice grada Solina te Lemax d.o.o..

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved