10.9.2013. 10:01:08h
158 prijava na natječaj za turističku nagradu CBTour
Zagreb, 09. rujna 2013. - Na natječaj za dodjelu prestižne godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu CBTour, koja se četvrtu godinu za redom dodjeljuje u 9 kategorija za projekte pravnih osoba te u 3 kategorije za studentske projekte, pristiglo je 158 prijava i to 7 dana prije isteka roka za prijavu na javni natječaj.
screenshot / cbtour.eu

Zagreb, 09. rujna 2013. - Na natječaj za dodjelu prestižne godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu CBTour, koja se četvrtu godinu za redom dodjeljuje u 9 kategorija za projekte pravnih osoba te u 3 kategorije za studentske projekte, pristiglo je 158 prijava i to 7 dana prije isteka roka za prijavu na javni natječaj.

Savez za energetiku Zagreba i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske pod pokroviteljstvom grupacije Energo Media Servis otvorili su četvrti po redu javni natječaj za dodjelu prestižne godišnje nagrade CBTour - za kreativne i inovativne programe u turizmu - s naglaskom na održivi razvoj.

Već tradicionalno, nagrada će se dodijeliti povodom Svjetskog dana turizma koji se svake godine održava 27. rujna, a ovogodišnja tema prema UNWTO-u je 'Turizam i voda: U zaštiti naše zajedničke budućnosti'.

Sukladno natječaju, nagrade se dodjeljuju prijavljenim subjektima za sljedećih 9 specifičnih područja: najbolji ukupni program hrvatskog poslovnog turizma; najbolji program odgovornog hrvatskog poslovnog turizma; najbolji team building program hrvatskog poslovnog turizma; najbolji kreativni program hrvatskog poslovnog turizma; najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma; najbolja usluga hrvatskog poslovnog turizma; najbolji proizvod hrvatskog poslovnog turizma; najbolja tehnologija hrvatskog poslovnog turizma i najbolji menadžer hrvatskog poslovnog turizma.

Također, sukladno natječaju, nagrade se dodjeljuju prijavljenim fizičkim osobama (studentima) za sljedeća 3 specifična područja: najbolji poslovni plan hrvatskog poslovnog turizma; najbolji kreativni program hrvatskog poslovnog turizma i najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma.

Nagradu CBTour od 2010.-2012. godine dobilo je ukupno 30 hrvatskih turističkih subjekata, a ovogodišnja dodjela povezana je i s bogatim programom nagrađivanja. Naime, uz nagradu CBTour, dobitnici nagrade moći će besplatno sudjelovati na 38. Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA te će se tako pridružiti ovogodišnjim dobitnicima nagrade za razvoj zelenog gospodarstva GREENVATION, ostvariti će pravo na petogodišnje korištenje i isticanje oznake GREEN MARK u protuvrijednosti od 20.000,00 kuna, po povoljnijim uvjetima moći će sudjelovati na prvom hrvatskom green-tech i green-lifestyle sajmu 'GREENVEST: HOME EDITION' te druge pogodnosti.

"Naša iskrena zahvala za ovako sjajan odaziv na natječaj pripada Ministarstvu turizma. Naime, po prvi puta ove godine povezani su 'Program poticanja inovacija u turizmu "INOVATIVNI TURIZAM" u 2013. godini' kojeg provodi Ministarstvo te 'Program poticanja kreativnosti i inovativnosti u turizmu s naglaskom na održivi razvoj' kojeg provodi Savez za energetiku Zagreba zajedno s partnerima. Putem službenog obrasca za 'Prijavu za dodjelu državne potpore temeljem programa poticanja inovacija u turizmu u 2013. godini 'INOVATIVNI TURIZAM'', kandidati su u mogućnosti bili sa da ili ne odgovoriti na pitanje 'Jeste li suglasni da se Vaša prijava prema Ministarstvu turizma proslijedi i iskoristi za potrebe izbora godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe CBTour, a bez obveze naknade troškova za prijavu na natječaj za dodjelu istoimene nagrade?'", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba.

Marjanović je dodao "Ovo je snažan doprinos Ministarstva turizma našem projektu kojega provodimo već četvrtu godinu za redom. Iznimno je važno naglasiti kako je CBTour do prošle godine bio jedinim nacionalnim projektom kojim se hrvatska poslovna zajednica sustavno poticala na kreativnost i inovativnost u turizmu. To je potvrđeno i tijekom pripreme Glavnog plana i strategije razvoja hrvatskoga turizma do 2020. godine. Nastavno tomu, prošle je godine Ministarstvo turizma pokrenulo Pilot projekt poticanja inovacija u turizmu kroz dodjelu bespovratnih sredstava, a u ovoj godini to je planirana proračunska stavka na čemu cjelokupnom vodstvu Ministarstva čestitam jer su prepoznali značaj inovativnog stvaralaštva kao ključ konkurentnosti turizma. Sve navedeno je vrijedan pokazatelj kako je projekt CBTour uspio u svojem cilju, a njegov nastavak u ovoj i svim idućim godinama biti će platforma za isticanje najuspješnijih projekta i programa te vrijedan izvor primjera dobre prakse prilikom izrade vodiča 'Doživite kreativnu i inovativnu Hrvatsku'".

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved