Beli Manastir
9.7.2013. 12:37:21h
Najveća kuharska priredba - Belomanastirska Grahijada
Ove će se godine grah kuhati u dvije kategorije – tzv. prednatjecanju „Zvijezde ćupova“ (u zemljanim loncima) i u kotlićima.
Rebecca Thelin / flickr.com

Na „Prvenstvo svijeta i okolnih sela u kuhanju graha“ poziva MNK Beli Manastir u subotu 13. srpnja u 14 sati. Dobrodošli su svi koji žele sudjelovati na jednoj od najvećih hrvatskih kulinarskih priredbi - belomanastirskoj 12. Grahijadi koja će kao i lani kada je grah u kotliću, na otprilike 40 Celzijevih stupnjeva, kuhalo 120 kuhara, koliko ih se očekuje i ove subote na Gradskom stadionu baranjske metropole.

Ove će se godine grah kuhati u dvije kategorije – tzv. prednatjecanju „Zvijezde ćupova“ (u zemljanim loncima) i u kotlićima. Sigurni su Belomanastirci kako je po srijedi prva tako masovna europska grahijada, a na njoj će, osim Europljana - kuhara iz Hrvatske te mađarskog Mohača i Pečuha, kuhati i oni koji Europljanima tek planiraju postati - kuhari iz Apatina, Sombora i Doboja.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti u ured TZ Baranje (031/702- 080, 099/8559-336 i 099/ 5904-047 ili osobno u belomanastirskoj Ulici Imre Nagya 2). Kotizacija je 100 kuna, a organizator u „protuvrijednosti“ daje kilogram graha, dva kilograma suhog mesa, kruh, zdjelice i pribor za jelo, drva te stol za osam osoba. Za one koji ne misle kuhati, osigurane su porcije graha za simboličnih 20 kuna.

Piše: Branka Osmec

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved