Golf
2.1.2014. 10:25:07h
Šolak kupuje i golf igralište u Mokricama, zanima ga i Istra
Šolak je igrač golfa, predsjednik srpskog Golf saveza i prva osoba s ovih prostora koja je sudjelovala na natjecanju Masters u Augusti.
Phil O'Driscoll / flickr.com

Šolak je igrač golfa, predsjednik srpskog Golf saveza i prva osoba s ovih prostora koja je sudjelovala na natjecanju Masters u Augusti.

Šolaku Istra najviše odgovara zbog blizine Slovenije gdje ima igrališta/FOTOLIA
Šolaku Istra najviše odgovara zbog blizine Slovenije gdje ima igrališta/FOTOLIA
Nakon što je prije dva tjedna od slovenske Grupe Sava kupio Golf igrališta Bled, srpski poduzetnik Dragan Šolak navodno je zainteresiran i za kupovinu golf igrališta u Mokricama od Termi Čatež, a neslužbeni izvori navode i da ga zanimaju neki projekti u Hrvatskoj, točnije Istri.

130hektara

zemljišta u Istri zauzimat će projekt Marlera
Za sad međutim nije poznato o kojim se konkretno projektima radi, a sudeći prema izvorima Poslovnog dnevnika, među njima bar za sad nije projekt Marlera. Sava Turizam Šolakovoj tvrtki Gerrard Enterprises sredinom prosinca je prodala Golf Bled (tri golf igrališta - Bled, Livada i Ptuj) za 11 milijuna eura. Šolak je u Sloveniju doveo i tvrtku Eligo Grupa u čijem je sastavu 39 igrališta diljem svijeta, čime je za Bled otvoreno međunarodno tržište golferskog turizma. Sava je najveća slovenska turistička kompanija u čijem je sastavu 14 hotela, šest apartmanskih naselja i pet kampova sa šest termalnih parkova, a golf je činio tek tri posto prihoda. S obzirom da golf zahtijeva specifičan marketinški pristup i ulaganja, a da golf nosi veći turistički prihod i podiže kvalitetu destinacije, u Savi su pomno birali ulagača, kako su istaknuli u priopćenju prilikom preuzimanja.

Snima terene
Kako pišu slovenske Finance, Šolak još nije pokrenuo nijedan službeni potez prema Bojanu Petanu, predsjedniku uprave Termi Čatež, u čijem je sastavu Golf Mokrice.  Inače, Šolak je prije dva mjeseca prodao svoju SBB-Telemach Group američkom fondu Kohlberg Kravis Roberts & Co, a spekulira se da je prodaja vrijedila čak milijardu eura. Ulaganje u golf poklapa se s njegovim hobijem, Šolak je strastveni igrač golfa te predsjednik srpskog Golf saveza, te je prva osoba s ovih prostora koja je ove godine sudjelovala na natjecanju Masters u Augusti. U hrvatskim medijima spekulira se da je Šolak zainteresiran i za golf terene u Hrvatskoj, i to kao investitor u nekom od postojećih projekata čija realizacija još nije krenula. Neslužbeni izvori tvrde da već snima nekoliko opcija u Istri koja mu najviše odgovara zbog blizine Slovenije.

Traže ulagače
S obzirom da je jedan od takvih projekata i istarska Marlera, projekt izgradnje luksuznog golf resorta, zapitali smo suinvestitora Dražena Ladića je li srpski investitor pokazao interes za ulaganje. Naime, sedam godina od pokretanja projekt Marlera ponovno je na čekanju, no ovog puta ne zbog administracije već zato što nema novca za njegovu realizaciju.Većinski vlasnik projekta Marlera, koji bi trebao obuhvaćati golf igralište s hotelom od pet zvjezdica na ukupno 130 hektara zemljišta u Istri, tvrtka GTC, stoga aktivno traži ulagače koji su spremni izdvojiti ukupno 100 milijuna eura, neslužbeno se doznaje."Koliko mi je poznato, nije nas kontaktirao nitko iz tvrtke Dragana Šolaka, tako da vam ne mogu kazati postoji li interes za investiranje u Marleru", kazao nam je jučer kratko Dražen Ladić.

Hrvatski planovi

U golf treba uložiti 210 milijuna eura

Hrvatska trenutno raspolaže s tek četiri golfska igrališta s 18 polja, dva igrališta s devet polja i nekoliko vježbališta. Golf je definiran kao strateška niša i prema turističkoj strategiji u planu je izgradnja 30 novih visokokvalitetnih golf igrališta pretežito rekreativnog, a u manjoj mjeri i natjecateljskog karaktera, uključujući i igrališta s potpisom najpoznatijih svjetskih golf arhitekata, organiziranih u više regionalnih grozdova. U izgradnju svih predviđenih golf igrališta, procjenjuje se, ukupno će trebati uložiti oko 210 milijuna eura.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved