Cres, Krk, Lopar, Njivice
Pripreme
6.1.2014. 11:27:32h
Kvarnerski kampovi i hoteli se spremaju za nove zvjezdice
Imperial će u kamp San Marino u Loparu uložiti 2 milijuna eura, kamp Njivice proširit će se za tri hektara i dobiti oko 250 novih parcela, a isti vlasnik dobio je koncesiju za gradnju kampa u Povljani na Pagu»Imperial« će u kamp San Marino u Loparu uložiti 2 milijuna eura, kamp Njivice proširit će se za tri hektara i dobiti oko 250 novih parcela, a isti vlasnik dobio je koncesiju za gradnju kampa u Povljani na Pagu
Frank Vincentz / wikipedia.org

»Imperial« će u kamp San Marino u Loparu uložiti 2 milijuna eura, kamp Njivice proširit će se za tri hektara i dobiti oko 250 novih parcela, a isti vlasnik dobio je koncesiju za gradnju kampa u Povljani na Pagu

Ulaganja u pripremu turističke sezone na otocima i ove godine donijet će novu kvalitetu nekim turističkim objektima čime otočni turistički subjekti i ove godine nastavljaju trend ulaganja kako bi gostima osigurali adekvatnu turističku uslugu i ostali konkurentni na tržištu. Lani su se kvarnerski otoci, uz ostalo, mogli pohvaliti s jednim novim kampom s četiri zvjezdice, i to resort kampom Lando na Rabu te s dva rekategorizirana, također na četiri zvjezdice koliko su dobili Valamarov kamp Krk u Krku te Slatina na Cresu, jedan od kampova Jadranka campinga.

Jedinstveni SPA hotel na Lošinju
Na Lošinju je najveće ulaganje ono u hotel Bellevue Jadranka hotela. Ovaj je objekt četvrti iz portfelja ovog lošinjskog hotelijera koji će biti kategoriziran s 4 zvjezdice i pozicioniran kao jedinstveni SPA Hotel Bellevue. Hotel će imati 208 soba i suiteva. Konceptu SPA hotela bit će prilagođeni dodatni sadržaji, kao što su luksuzni unutarnji i vanjski bazeni te prostori za opuštanje, ali i SPA klinika koja će gostima omogućavati uživanje u zadnjim trendovima na području ljepote, zdravlja i fit forme. Novouređeni SPA Hotel Bellevue svoja bi vrata prvim gostima trebao otvoriti sredinom lipnja iduće godine. Za iduću turističku godinu u Jadranka hotelima planiraju i gradnju vanjskih bazena i proširenje Vitality zone u Vitality hotelu Punta koji je preklani dobio četiri zvjezdice. U ovaj će se hotel u ovoj fazi uložiti još pet milijuna eura.

  Ove godine nastavljaju se ulaganja u kampove, ali i hotelske objekte. Tako će Imperial Rab u kamp San Marino u Loparu uložiti dva milijuna eura. Riječ je o posljednjoj fazi ulaganja za povećanje kategorije kampa, i to na razinu četiri zvjezdice. Kamp tako za turističku sezonu 2014. dobiva niz novih sadržaja kao što su wellness centar sa saunama, masažom, whirlpoolom, potom fitness dvoranu, beauty centar, frizerski salon, medicinske usluge, dječji klub za animaciju, igrališta i prostore za animaciju na otvorenom površine veće od 600 metara kvadratnih, ali i servis za kamp opremu i bicikle koje će se moći unajmiti. Ovim ulaganjem dodatno će se poboljšati kvaliteta ponude i sadržaja, vizualni izgled i ugođaj boravka u kampu.

Zeleni kamp u Povljani
Na Krku, točnije u kampu Njivice u Njivicama radi se na dodatnom proširenju kampa za nova tri hektara za što je dobivena suglasnost vlasnika terena. Ovime bi se dobilo čak oko 250 novih parcela te bi kamp bio povećan za 30-ak posto.

  – Radi se o ozbiljnom širenju kapaciteta, međutim, s obzirom na opseg investicije i administraciju ovaj bi dio kampa trebao biti kompletno uređen za sezonu 2015. Ove godine, pak, nabavit ćemo 20 novih mobilnih kućica za kamp, uređuje se hortikultura, kao i šetnica u cijeloj dužini koju imamo u koncesiji. Osim toga, započeli su radovi na uređenju restoranske sale hotela Beli kamik, kazao je Zvonimir Tudorović, direktor Hotela Njivice, navodeći kako se radi i na greenfield investiciji na Pagu. Naime, Hoteli Njivice i tvrtka Effectus-Consulting pobijedili su na natječaju za dobivanje koncesije za kamp u Povljani. Na Punti Rastovac, u okruženju zelene borove šume trebalo bi nastati ekološko naselje nove generacije, odnosno »zeleni« kamp s car free zonom, odnosno bez automobila. Prema najavama, ova bi velika investicija vrijedna oko 5 do 6 milijuna eura trebala biti gotova najkasnije do 2016. godine. Inače, to su područje partneri dobili u koncesiju na 60 godina.

Do Uskrsa sve gotovo
Na Krku, točnije u Baški, sezonu će uređen, s novom fasadom i stolarijom dočekati hotel Corinthia ovdašnjih Hotela Baška. Za uređenje ovog hotela izdvojit će se oko milijun eura. Na Cresu Cresanka dalje ulaže u kamp Kovačine, a u tijeku je i veliko uređenje depandanse hotela Kimen.

  – U Kampu Kovačine će se za predstojeću sezonu urediti 70 parcela, u što će se uložiti oko 3 milijuna kuna. Pored uređenja novih parcela, nabavit ćemo i 6 novih dvostrukih mobilnih kućica, kazao je Stevo Filinić, direktor Cresanke pojasnivši kako će se nove parcele urediti na terenima oko kojih je postignut sporazum s Gradom Cresom oko njegova korištenja. Pored ovog ulaganja, Cresanka će napraviti sanitarni čvor na plaži i urediti sanitarni čvor u kampu.

  Isto tako, u hotelu Kimen će se obnoviti glavnu salu i terasu, a najveća investicija je u podizanje kvalitete depandanse trenutačno kategorizirane s dvije zvjezdice.

  – Ovim ulaganjem ćemo dobiti 32 nove sobe uređene na razini četiri zvjezdice, no službeno kategorizirane s tri zvjezdice. Bez ulaganja u povećanje kvalitete danas se definitivno ne može, ponuda na turističkom tržištu je sve veća, a gosti sve zahtjevniji i to je nužnost. Na Mediteranu sada ima više turističkih kreveta nego potencijalnih gostiju i stoga moramo nastojati pridobiti svakog gosta. To možemo samo kvalitetom, kazao je direktor Cresanke te najavio kako bi za Uskrs objekti trebali biti gotovi i u funkciji.

Piše: Alenka Juričić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved