Buzet
Fitness
9.1.2014. 10:09:37h
Buzet outdoor: Fitness na otvorenom uz rijeku Mirnu
Fitness na otvorenom uz rijeku Mirnu nova je ponuda istarskog sjevera. Na javnom pozivu Ministarstva turizma - program unapređenja turističkog sektora "Destinacijski korak više" odobreno je 74.250 kuna za projekt "Buzet outdoor… fitness".
G. Čalić Šverko / glasistre.hr

Fitness na otvorenom uz rijeku Mirnu nova je ponuda istarskog sjevera. Na javnom pozivu Ministarstva turizma - program unapređenja turističkog sektora "Destinacijski korak više" odobreno je 74.250 kuna za projekt "Buzet outdoor… fitness".

Projekt je vrijedan 166.700 kuna, a preostali iznos osigurat će se iz gradskog proračuna. Predviđena je izgradnja fitness sadržaja na otvorenom na lokaciji Tombasin, uz rijeku Mirnu, na kojoj se već isprepliću biciklistička, trim i planinarska staza te nekoliko penjališta. Fitness će obogatiti ponudu rekreativnih sadržaja Buzet outdoora.

Upravo kreće realizacija projekta koji traje do srpnja ove godine. Na lijevoj obali rijeke Mirne na potezu od tridesetak metara dužine postavit će se desetak sprava namijenjenih mladima, obiteljima i rekreativcima, ali i profesionalnim i iskusnim turistima sportašima. Cilj projekta je unaprjeđenje turističke ponude i razvoj posebnih oblika turizma, kao i podizanje kvalitete života stanovnika i boravka turista, bolje iskorištenje potencijalnih i stvaranje novih turističkih lokaliteta.

- Prvom fazom predviđena je priprema terena, uređenje pristupnog puta i same lokacije, dobava, postavljanje fitness sprava, nabava aerobic opreme, priprema promotivnih materijala. Od travnja do srpnja provodit će se aerobic program te u određenim danima u tjednu angažirati fitness instruktori, kaže viša savjetnica za razvojne projekte Meri Vivoda.

Dodaje da je namjera građanima i turistima omogućiti nove sadržaje kojih trenutno nema u gradu, a i sama ideja fitnessa na otvorenom je novi pristup rekreativnom bavljenju sportovima.

Piše: G. Čalić Šverko

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved