Rogoznica
11.9.2013. 2:53:31h
Sezona iz snova u Rogoznici: u kolovozu rekordan broj gostiju
Prema statistikama Turističkog ureda Rogoznice, to je mjesto ovog ljeta hit destinacija. U kolovozu, naime, ni jedno turističko središte, osim Rogoznice, nije zabilježilo takvo povećanje broja gostiju u odnosu na prošlu godinu.
Josef Grunig / flickr.com

Prema statistikama Turističkog ureda Rogoznice, to je mjesto ovog ljeta hit destinacija. U kolovozu, naime, ni jedno turističko središte, osim Rogoznice, nije zabilježilo takvo povećanje broja gostiju u odnosu na prošlu godinu. Iznajmljivači su Turističkoj zajednici minulog mjeseca prijavili boravak 26.096 gostiju, koji su ostvarili 205.467 noćenja, što je, u usporedbi s prošlom godinom, porast od čak 57 posto po broju dolazaka, te 19 posto po broju noćenja.

- Dobra i osmišljena promidžbena kampanja i legalizacija bespravih kuća sigurno su pridonijeli ovako velikom povećanju dolazaka i noćenja. Nažalost, velik broj turista još se odmara na crno, neke procjene govore da ih je u sivoj zoni više od 30 posto - kaže Marijo Mladinić, direktor Turističkog ureda. Rogoznički turistički djelatnici ugodno su iznenađeni i brojem domaćih gostiju kojih je, u odnosu na lani, više za čak 74 posto, a njihov udjel u ukupnom prometu je 5,6 posto.

Na rogozničkom području najviše se odmaralo Poljaka, i to 27,1 posto, gosti iz Češke ostvarili su 18,6 prometa, slijede Nijemci sa 13,3 posto, Slovaci 10,6 posto, Slovenci 4,5 posto, te Austrijanci s 3,7 posto... Prosječan broj noćenja po dolasku je bio 7,9 dana.

- Dnevna statistika u rujnu daje dobre naznake da će i posezona biti uspješna. Tako se 5. rujna na našem području odmaralo 5077 gostiju, što je porast od 34 posto. Strani gosti čine većinu, bilo ih je 3976, što je porast od 29 posto, dok je domaćih turista bilo 1101, pa je porast od čak 56 posto u odnosu na prošlu godinu - zadovoljno će direktor Mladinić.

Ovogodišnja sezona ostat će zabilježena i po zanimljivim glazbeno-sportskim događanjima. Na dvije rogozničke ljetne pozornice izmjenjivali su se zanimljivi koncerti. Neki od njih, primjerice Jelene Rozge, Jole, Tomislava Bralića i klape “Intrade”, privukli su desetak tisuća posjetitelja. Izvrsnim nastupima MAX trija na svoje su mogli doći i ljubitelji klasične glazne i evergreena, a rasplesane strane i domaće turiste nekoliko je puta tijekom ljeta oduševio nastup Studija 54 i Helene Bastić.

Od sportskih događaja valja izdvojiti Jadranske igre, tradicionalni maraton, vaterpolo zvijezde u slanom jezeru Zmajevo oko, te Igre zmajeva u organizaciji studenata diplomskih studija turizma i poslovne ekonomije - marketinga splitskog Ekonomskog fakulteta. Zanimljivi programi svakodnevno su održavani i u Marini Frapa, a neki od njih organizirani su zajedno s Turističkom zajednicom.

Piše: Vedrana Stočić

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved