Lorencin
15.1.2014. 10:14:15h
Lorencin: Zdravstvenom turizmu su potrebna ulaganja i kvalitetni sadržaji
Zdravstveni turizam spada među 10 ključnih turističkih proizvoda Hrvatske te su važna ulaganja i osmišljavanje kvalitetnih sadržaja kada je ta vrsta turizma u pitanju, izjavio je danas ministar turizma Darko Lorencin u Varaždinskim Toplicama gdje se sastao sa čelnim ljudima grada i predstavnicima turističkog sektora.
Josef Grunig / flickr.com

Zdravstveni turizam spada među 10 ključnih turističkih proizvoda Hrvatske te su važna ulaganja i osmišljavanje kvalitetnih sadržaja kada je ta vrsta turizma u pitanju, izjavio je danas ministar turizma Darko Lorencin u Varaždinskim Toplicama gdje se sastao sa čelnim ljudima grada i predstavnicima turističkog sektora.

Lorencin je istaknuo kako je upravo akcijski plan za zdravstveni turizam, koji je, po njegovim riječima, za nijansu ispred rekreativnog turizma, predviđa daljnji iskorak na tom području te da na taj način moramo pratiti svjetske trendove koji ukazuju na sve veći značaj zdravstvenog turizma.

Ministar je konstatirao da u Hrvatskoj u ovom trenutku ne postoji kompleks zdravstvenog turizma koji ima objedinjenu cjelokupnu ponudu, od zdravstvenog dijela do proširene ponude poput welnessa, vodenih parkova i ostalih popratnih sadržaja.

Naglašava da su najznačajniji centri zdravstvenog turizma Krapinske i Varaždinske Toplice. U Varaždinskim Toplicama ima potencijala da se stručni, zdravstveni dio nadopuni kvalitetnim popratnim sadržajima i postane značajna destinacija zdravstvenog turizma, istaknuo je.

Po njegovom mišljenju, dodatni sadržaji dovest će nove goste, prvenstveno iz drugih zemalja, budući da statistike pokazuju da su korisnici usluga zdravstvenog turizma u Hrvatskoj većinom domaći gosti.

Lorencin je kao jedan od 'aduta' Varaždinskih Toplica izdvojio i lokalitet arheoloških iskopina, kojeg svakako treba iskoristiti za što bolje pozicioniranje Varaždinskih Toplica kao turističke destinacije.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić kazala je kako već sada postoji veliki interes investitora za daljnji razvoj turističkih sadržaja u Varaždinskim Toplicama. U planu uređenja grada predviđen je projekt izgradnje golf terena, hotela i apartmanskog naselja te zone sporta i rekreacije kao i turističke zone. Projekt je vrijedan oko 30 milijuna eura. U ostvarivanju projekata u turizmu, grad očekuje i pomoć od resornog ministarstva, kazala je Štefanić.

Grad, kako je istaknuto, želi urediti i biciklističke staze, napraviti rute za vjerski i kulturni turizam, poticati lovni, ribolovni i ruralni turizam.

Predstavnici Specijalne bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske županije predstavili su daljnje planove za investicije i razvoj te bolnice te projekt Aqua Iasae - termalna voda - tisućljetni izvor zdravlja, a Zavičajnog muzeja projekt "Ponovo produljena arheološka baština", itd.

Također je istaknuto i kako veliku pozornost treba posvetiti i mogućnostima EU fondova koji predstavljaju priliku za izgradnju turističke infrastrukture, razvoj ljudskih potencijala te razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Piše: J.D./H

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved