Dubrovnik
Svjetski vrh
15.1.2014. 10:24:06h
Evo koji je hrvatski grad među tri najbolje kongresne destinacije
U izboru regionalnog izdanja 'KONGRES Magazin“ Dubrovnik je između 34 središta jugoistočne Europe odabran uz Prag i Budimpeštu kao jedan od tri najbolje kongresne destinacije u našoj regiji.
Carine06 / flickr.com

Kongres Magazin jedan je od vodećih komunikacijskih medija u području kongresne industrije jugoistočne Europe. Okuplja i distribuira znanja vezana uz organizaciju sastanaka najboljih svjetskih stručnjaka i analizira razvoj kongresne industrije u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Uredništvo je i ove je godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE. Kroz ovaj projekt otkrivaju se manje poznate destinacije i uspoređuju s poznatijima. Ocijenjene su i pregledane, te analizirane trideset i četiri destinacije po kriterijima - prirodni i kulturni čimbenici; opća i prometna infrastruktura; turistička infrastruktura i kongresna infrastruktura.

Svaka destinacija je također dobila subjektivnu ocjenu, a na kraju godine su bile zbog brojnih promjena i inovacija ponovo ocijenjene i destinacije, ocijenjene u 2010. i 2011. godini. Kao dodatni kriterij ove godine uzete su u obzir ovogodišnje klasifikacije pojedinačnih grada na ljestvici ICCA (ICCA Country and City Rankings 2012) i Mercerevoj globalnoj ljestvici kvalitete života u nekim većim gradovima. U ovom izboru gradovi su bili podijeljeni u dvije kategorije - veliki i srednji gradovi s više od 150.000 stanovnika i manji gradovi s manje od 150.000 stanovnika.
FOTO Ovako Crnogorci koriste Dubrovnik za promociju turizma

Među velikim gradovima, na prvim mjestima nema iznenađenja te su vodeći i dalje Prag i Budimpešta. Najviše je napredovao Beograd, koji je zbog investicija i poboljšanjem dostupnosti završio na sedmom mjestu, a od hrvatskih gradova napredovao je i Split. Zagreb, Ljubljana, Graz i Krakow ostaju na prvom djelu ljestvice kao i prošle godine.

Dubrovnik, jedna od tri najbolje kongresne destinacije jugoistočne Europe dobio je ukupnu ocjenu 4,61 i nalazi se na vrhu tablice uz velike centre Prag i Budimpeštu. Komentirajući najnovij uspjeh Dubrovnika kao kongresnog odredišta direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić kazala je: „Uz niz priznanja koje je Dubrovnik ostvario u Hrvatskoj i svijetu, posebno raduje i najnoviji uspjeh koji potvrđuje izvrsnost Dubrovnika u izuzetno važnom segmentu kongresne industrije, ključnom elementu produženja sezone.

Inače, Vlašić uvrštena je između 30 najutjecajnijih ljudi u 2013. u regiji jugoistočne Europe za kongresnu industriju.

Svrstavanje Dubrovnika uz velike kongresne gradove Prag i Budimpeštu, zasigurno nam otvara nove mogućnosti i dodatnu prepoznatljivost na svjetskoj kongresnoj sceni, a uspjeh je zasluga svih naših vrijednih turističkih djelatnika, od kongresnih hotela do specijaliziranih DMC-eva.
Svečana dodjela priznanja Meeting Star Award održat će se u Ljubljani 21. siječnja 2014.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved