Pula
Bazen
16.1.2014. 10:29:57h
Izmjenama GUP-a do bazena na Sv. Katarini-Monumentima
Grad Pula iduće srijede, 22. siječnja, pokreće javnu raspravu o prijedlogu ciljanih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Pule (GUP) koji za cilj ima izradu Urbanističkog plana uređenja područja Sv. Katarina-Monumenti.
N. Lazarević / glasistre.hr

Grad Pula iduće srijede, 22. siječnja, pokreće javnu raspravu o prijedlogu ciljanih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Pule (GUP) koji za cilj ima izradu Urbanističkog plana uređenja područja Sv. Katarina-Monumenti. Javna rasprava trajat će do 5. veljače, odnosno dva tjedna, a za vrijeme trajanja zainteresirani mogu doći na javni uvid u prostorije Upravnog odjela za prostorno uređenje Pule na Forumu 2, 1. kat, svakim radnim danom od 9 do 15 sati. Uvid se može dobiti i na službenoj web-stranici Grada, www.pula.hr.

Za sve zainteresirane javno izlaganje o prijedlogu ciljanih izmjena i dopuna GUP-a održat će se u prostorijama Zajednice Talijana (Circolo) 30. siječnja u 17 sati, a primjedbe i prijedlozi na ove promjene GUP-a za vrijeme trajanja javne rasprave mogu se podnijeti tako da ih se upiše u knjigu primjedbi koja će se nalaziti uz izloženi prijedlog ciljanih izmjena i dopuna GUP-a. Mogu se dati i usmeno u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja te se mogu uputiti u pisanom obliku za adresu Upravnog odjela za prostorno uređenje, Forum 2, zaključno do 5. veljače.

- Riječ je o izmjenama i dopunama GUP-a koje obuhvaćaju promjene da bi se mogao izraditi Urbanistički plan uređenja Sv. Katarine prema prijedlogu investitora Danka Končara. Sada u javnu raspravu idu izmjene i dopune GUP-a, a uskoro bi u javnu raspravu trebao i UPU Sv. Katarina-Monumenti, pojašnjava Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje.

Dodaje da se izmjenama i dopunama GUP-a stvaraju pretpostavke za izgradnju bazena na području Sv. Katarine-Monumenata te da su se korigirale granice obuhvata pojedinih zona. Tako zona luke nautičkog turizma neće imati pravokutni oblik, a dio zone turizma je preoblikovan u zonu mješovite namjene.

- Luka nautičkog turizma prije je pokrivala i dio na kojem su se trebali realizirati turistički sadržaji pa je ovim izmjenama i dopunama ona spuštena nešto niže tako da ta luka bude samo nautičkog turizma, a turizam "na kopnu" pretvoren je u zonu mješovite namjene koja je, zbog nekih ograničavajućih elemenata i promjena zakonskih odredbi, time proširena odnosno produžena. U zoni sporta i rekreacije stvorene su pretpostavke za izgradnju bazena, zaključuje pročelnik.

Na području Sv. Katarine-Monumentata Danko Končar dobit će koncesiju od Vlade Republike Hrvatske na 50 godina.

Piše: G. Rojnič

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved