Vukovar
Nijemci i Talijani
18.1.2014. 10:44:08h
Stranci u Vukovar dolaze zbog ratnog turizma i biciklizma
Na području Vukovarsko-srijemske županije u 2013. godini ostvareno je ukupno 46.039 turističkih dolazaka i 82.517 noćenja, što je u broju noćenja nešto manje od do sada rekordne 2008. godine u kojoj je evidentirano 87.369 noćenja te 41.688 turističkih dolazaka, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare županijske Turističke zajednice.
IDBancroft / flickr.com

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 2013. godini ostvareno je ukupno 46.039 turističkih dolazaka i 82.517 noćenja, što je u broju noćenja nešto manje od do sada rekordne 2008. godine u kojoj je evidentirano 87.369 noćenja te 41.688 turističkih dolazaka, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare županijske Turističke zajednice.
Po podacima koje je predstavila direktorica županijskog Turističkog ureda Rujana Bušić Srpak, gotovo polovica turističkih dolazaka u Vukovarsko-srijemsku županiju ostvarena je na području Turističke zajednice Grada Vinkovaca, a po brojnosti u 2013. godini prednjačili su domaći turisti koji su ukupno ostvarili 29.132 dolazaka i 53.051 noćenja.

Ukupan broj domaćih dolazaka i noćenja u 2013. godini približio se rezultatu iz 2010. godine, dok je za 7.469 noćenja premašio 2012. godinu u kojoj je ostvaren najniži rezultat od osamostaljenja, navela je dodajući kako je u 2013. ostvaren značajniji broj dolazaka i noćenja stranih turista u odnosu na, do sada rekordnu 2008. godinu, i to za 8.873 strana turista.

Među stranim turistima prednjače turisti iz Njemačke, Italije, BiH i Slovenije, a razlozi njihovog dolaska u najčešćenjem broju slučajeva bili su biciklizam, ratna događanja i tranzit.

Predstavljajući projekte županijske Turističke zajednice ostvarene u prošloj godini, a koji su bili financirani iz sredstava potpore HTZ-a za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima, Rujana Bušić Srpak podsjetila je na projekt "Zavičajnici" u sklopu kojega su turistima približeni Ivan Kozarac, Lavoslav Ružička te sv. Ivan Kapistran i Nikola iločki.

Navela je kako su na ukupno 43 lokacije na području županije postavljene table s tzv. QR kodovima, izrađen je i Katastar turističke signalizacije, a mrežna stranica Turističke zajednice izrađena je i u njemačkoj i engleskoj verziji te prilagođena korisnicima mobitela.

Predsjednik Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić najavio je kako će ove godine biti završena županijska strategija razvoja turizma rekavši kako Vukovarsko-srijemska županija puno očekuje od turizma za čiji razvoj ima velike potencijale posebice u seoskom i arheološkom turizmu.

Primjećuje se da iz godine u godinu raste broj turističkih dolazaka u županiju, međutim izrazio je nezadovoljstvo malim brojem turističkih noćenja. U prosjeku se turisti koji dolaze u Vukovarsko-srijemsku županiju zadržavaju dvije noći.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved