Osijek
12.9.2013. 9:40:19h
Nova atrakcija u Osijeku: Mlinarski put na Dravi
Grad Osijek je kroz dosadašnjih 58 projekata dobio 22 milijuna eura iz fondova EU, a od danas se počinje ostvarivati još jedan u visini 416.000 eura iz IPA projekta prekogranične suradnje s Republikom Mađarskom pod nazivom 'Mlinarev put'.
/ hrt.hr

Grad Osijek je kroz dosadašnjih 58 projekata dobio 22 milijuna eura iz fondova EU, a od danas se počinje ostvarivati još jedan u visini 416.000 eura iz IPA projekta prekogranične suradnje s Republikom Mađarskom pod nazivom „Mlinarev put“. Riječ je o izgradnji vodenice na Dravi kojom će Osijek dobiti novi atraktivni objekt u turističkoj i ugostiteljskoj djelatnosti oživljavajući tradicionalne zanate i nudeći suvremeni pristup domaćem i stranom gostu. Vodenica će biti smještena na 22. kilometru Drave, nedaleko od kompe i trebala biti završena u svibnju 2015. godine. Prema riječima pokretača ideje predsjednika Ekološke udruge Vodenica iz Osijeka Stanislava Davidovića Davida, već je nabavljen originalni kamen za mlin, a gradit će ga drvetom od hrasta, ariša i kestena uglavnom na tradicionalan tesarski način uz „šperovanje“ pontona kako su se u Osijeku gradile od 1697. godine i bile pokretač gospodarskoga razvoja. Posljednja vodenica na Dravi  uništena je 1944. u bombardiranju Osijeka.

Ugovor  o financiranju projekta Mlinarev put potpisao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u nazočnosti voditelja Zajedničkog tehničkog tajništva iz Budimpešte Martona Szucsa.

Piše: Željka Bačić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved