Vrbovsko
12.9.2013. 11:33:34h
Sto tisuća kuna za turističke programe u Vrbovskom
Turistička zajednica Grada Vrbovskog uspješno prijavila četiri programa na natječaj HTZ-a vezan uz unaprjeđivanje turističke ponude na nerazvijenim turističkim područjima
LalalaB / wikipedia.org

VRBOVSKO  Turistička infrastruktura na području Grada Vrbovskog od ove će jeseni biti kvalitetnija i bogatija i to ponajprije zahvaljujući činjenici da je Turistička zajednica Grada Vrbovsko uspjela od Turističke zajednice Hrvatske dobiti 104.000 kuna vezanih uz sufinanciranje nekoliko različitih programa. O čemu je konkretno riječ, govori nam direktorica TZG-a Vrbovskog Tanja Kušić :

   »Kao i ranijih godina i ove smo se javili na natječaj TZ-a Hrvatske vezan uz unaprjeđivanje turističke ponude na nerazvijenim turističkim područjima, a naše su prijave ove godine bile vrlo uspješne i stekli smo pravo na financijsku potporu u četiri prijavljena programa. Za uređivanje stranice TZG-a Vrbovsko na webu dobili smo 15.000 kuna koje ćemo iskoristiti kako bismo već i sada pažnje vrijedan izged stranice dodatno unaprijedili. Za kupnju opreme namijenjene održavanju različitih turističkih manifestacija, konkretno za kupnju štandova za izlaganje, dodijeljeno nam je 19.000 kuna koje će nam jako dobro doći jer ćemo nakon što smo prošle godine dobili novce za središnju binu za »Bundevijadu« sada nabaviti i sedam novih štandova čime će priredbe koje organiziramo dobiti na značaju i privlačiti još veći broj ljudi što znači da će od tih priredaba korist imati i sve veći broj domaćih ugostitelja, poduzetnika i proizvođača autohtonih proizvoda.
 

Klupe u goranskom stilu
Treći program u kojem smo podnijeli uspješnu prijavu je program turističke signalizacije na području Moravica za što smo dobili 20.000 kuna namijenjenih izgradnji i postavljanju veliklog panoa na kojem će biti turistička karta područja Moravica te upute za ostale destinacije (Lukovdol, Kamačnik...) na području grada Vrbovsko.

Najveću svotu – 50. 000 kuna – dobili smo za postavljanje garnitura klupa i stolova u izletničke zone Čogrljevo jezero, Klanac kraj Kupe, odmoriše Moravice i izletište Kamačnik. Riječ je o masivnim klupama u goranskom stilu koje se idealno uklapaju u okolinu i svakako će biti drage izletnicima u spomenuta područja.

Dvije će biti postavljene kraj Čogrljevog jezera u Moravicama, u Klancu kraj Kupe postavit ćemo četiri garniture stolova i klupa za odmor te dvije klupe bez naslona, u izletište Kamačnik će prispjeti osam kompleta klupa i stolova, a na odmorište Lujzijana kraj Moravica već smo stavili dva nova kompleta.
 

Potpora poduzetnicima
Sukladno odredbama natječaja na koji smo se prijavili svi poslovi vezani uz realizaciju predloženih programa trebaju biti realizirani najkasnije do 30. studenoga, ali sam sigurna kako će taj rok biti znatno kraći jer smo sve što je potrebno već naručili i uskoro bismo trebali početi s postavljanjem klupa i stolova na nekim lokacijama. Drago mi je što ćemo većinu potrebnih objekata dobiti s područja Grada Vrbovsko, jer na taj način pomažemo i domaće poduzetnike, a moram pohvaliti i Grad Vrbovsko i Komunalac d.o.o. Vrbovsko koji su obećali pomoći u svim zemljanim radovima, uklanjanju starih i postavljanju novih klupa pa ćemo tako zajedno ojačati turističku ponudu i infrastrukturu na našem području«, govori direktorica Kušić.

   »Mi smo i prethodnih godina dobivali donacije, primjerice za biciklističke staze, pano u Severinu na Kupi, binu za Bundevijadu, ali je ove godine ta pomoć najjača u odnosu na sve dosadašnje svote što tumačimo i time da smo se do sada dokazali kvalitetnim korištenjem dosadašnjih donacija, ali i – što su nam posebno napomenuli iz HTZ-a – zbog vrlo kvalitetno prijavljenih prijava za natječaj jer su svi zahtjevi bili dobro sročeni i bilo je jasno što se traži. Mi stalno sudjelujemo na natječajima naših institucija i našeg turističkog sustava (Ministarstvo turizma, HTZ, TZ PGŽ) i uspijevamo nešto dobiti, a ovog smo puta kandidirali izletničke destinacije koje su već poznate i koje treba unaprijediti, a klupe i ostali sadržaji svakako će pripomoći ljepšem izgledu i većoj turističkoj funkciji tih područja«, rekla je Kušić dodavši kako je TZG Vrbovsko uz ove 104. 000 kuna stekao pravo i na dodatnih 14.000 kuna za zajednički goranski program nadogradnje web stranice Gorski kotar Bike kojim se promoviraju biciklističke staze Gorskog kotara.

Piše: Marinko Krmpotić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved