Zagreb
13.9.2013. 8:26:00h
Zagreb u kolovozu posjetilo 16 posto više gostiju
Stranih gostiju bilo je 89.944, a ostvarili su 135.372 noćenja, što je porast od 17 posto u dolascima te 16 posto u noćenjima
ruscca / flickr.com

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske je u kolovozu 2013. godine posjetilo 97.697 posjetitelja koji su ostvarili 149.248 noćenja, što u odnosu na isti mjesec 2012. godine predstavlja porast od 16 posto posto u dolascima te 12 posto u noćenjima.
Stranih gostiju bilo je 89.944, a ostvarili su 135.372 noćenja, što je porast od 17 posto u dolascima te 16 posto u noćenjima. Najviše gostiju stiglo je iz Italije, Španjolske, Njemačke, Francuske te Velike Britanije.

Uz porast dolazaka i noćenja koje glavni grad Hrvatske bilježi iz mjeseca u mjesec, Zagreb je ovih dana dobio i još jedno prizanje. Naime, nizozemski blog Stedentripper.com objavio je listu 10 europskih gradova s najboljim restoranima. Na toj se listi našao Zagreb na drugom mjestu, odmah iza Krakova, ostavivši iza sebe gradove kao što su: Istanbul, Porto, Riga Tallinn, Atena, Budimpešta i mnogi drugi: http://www.stedentripper.com/blog/80777/restaurant-onderzoek. Stedentripper.com je prikupio 3 milijuna komentara s popularnih stranica sa savjetima za putovanja TripAdvisor i Yelp, a analizirane su ocjene restorana iz 160 europskih gradova, uzimajući u obzir odnos cijene i kvalitete, ugođaj te uslugu.

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna postignutim rezultatima koji iznova potvrđuju da je Zagreb (kako zbog svoje kulturne i turističke ponude, tako i zbog raznih kongresa, sportskih događanja, koncerata, poslovnih skupova, itd.) postao nezaobilazno turističko odredište, atraktivno posjetiteljima tokom cijele godine.

Piše: A.G.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved