Kinezi
26.10.2014. 9:31:43h
Ministar turizma: Kinesko tržište je izuzetno važno za hrvatski turizam
S obzirom na ogroman broj kineskih inozemnih putovanja, kinesko tržište je izuzetno važno za hrvatski turizam, izjavio je hrvatski ministar turizma Darko Lorencin.
zoetnet / flickr.com

S obzirom na ogroman broj kineskih inozemnih putovanja, kinesko tržište je izuzetno važno za hrvatski turizam, izjavio je hrvatski ministar turizma Darko Lorencin.

U Kini "postoji ogroman broj turista i oni ne putuju samo tijekom špice sezone", izjavio je ministar u pismenom intervjuu za agenciju Xinhua, naglašavajući postojani rast hrvatskog sektora turizma na kineskom tržištu.

Da bi među kineskim turistima promovirali Hrvatsku kao cjelogodišnju destinaciju, hrvatske su vlasti organizirale turneju po Hrvatskoj u trajanju od tjedan dana za kineske turističke agencije.

Shao Yiheng, glavni upravitelj turističke agencije China Classical Holiday, izjavio je da je optimističan u pogledu toga da će Hrvatska postati nova destinacija za kineske turiste.

U Splitu je zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo izjavila da je sklopljen sporazum o sestrinskim gradovima između Splita i Hangzhoua na jugoistoku Kine koji bi trebao biti nova platforma za daljnju suradnju, ne samo između dva grada, već i između dvije zemlje.

Dodala je da je prošle godine u Splitu zabilježen rast broja kineskih turista od 6 posto. Izrazila je nadu da će kineske tvrtke uložiti u sektor obrazovanja i turizma grada Splita.

Željko Ančić, upravitelj hrvatske turističke agencije Ati, izjavio je da svake godine od 2010. dobivaju sve više kineskih turista, no "nedovoljno, s obzirom na to da je broj kineskih turista u posjeti stranim zemljama 2013. dosegao gotovo 100 milijuna".

Kineski turisti su prošle godine u inozemstvu potrošili 120 milijardi američkih dolara, a "te brojke ne možemo ignorirati", naglasio je Ančić.

Piše: Xue Yanan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved