Twittervju
13.11.2014. 6:48:59h
Ratomir Ivičić: Korejce učimo da je Hrvatska više od Zagreba i Dubrovnika
Šef HTZ-a koji je u posjetu Koreji napominje da je iz te zemlje došlo rekordnih 185.000 turista
hulagirl92 / flickr.com

Što hrvatski turizam može očekivati dogodine?
Hrvatska je u Koreji trenutačno jedno od najpopularnijih odredišta i možemo očekivati novi porast prometa. Ali moramo im obznaniti da postoje i neke druge atrakcije osim Zagreba, Dubrovnika, Splita, Plitvica... I to ne vrijedi samo za Koreju nego i za Japan gdje smo danas započeli razgovore. Za početak smo pozvali putničke agente da posjete Hrvatsku. Sutra nas, pak, očekuje Kina i razgovori s tamošnjim turističkim predstavnicima.

Veze se, međutim, pokazuju najvećim problemom?
Da, gostiju bi bilo više da je više aviolinija. Razgovarali smo i o dodatnim čarterima i o izravnim linijama. Problem je naći slobodne avione. Obećali smo time se ozbiljno pozabaviti.

U Koreji vas je iznenadio broj turista koji u Hrvatsku žele u vlastitoj organizaciji?
Uistinu je puno zainteresiranih da sami kroje svoje putovanje. Upozorili su nas na problem da od svoje kuće ne mogu bukirati, recimo, karte za autobuse, trajekte... u Hrvatskoj. Zato ćemo podržati projekte i aplikacije koje će to omogućavati.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved