Dubrovnik
16.9.2013. 14:16:53h
Turiste zanima domaće
Ispred crkve sv. Vlaha u subotu je započela prezentacija autohtonih proizvoda na Danima domaćih proizvoda u organizaciji Grada Dubrovnika i Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more.
Son of Groucho / flickr.com

Ispred crkve sv. Vlaha u subotu je započela prezentacija autohtonih proizvoda na Danima domaćih proizvoda u organizaciji Grada Dubrovnika i Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more. Nažalost, na prezentaciju se odazvao jako mali broj proizvođača koji su na Stradunu prezentirali domaće vino, ulje, med, agrume. Turisti s velikim zanimanjem kušaju proizvode, a neki se odlučuju i za kupnju.

- Današnji gost pije francusko vino, jede kalifornijske lignje, kupuje kineski suvenir i spava u stranom hotelu pa se pitam trebamo li se i dalje baviti turizam. Bolje bi bilo da gledamo koliko smo prodali u odnosu na prošlu godinu domaćeg vina, ulja, ribe, agruma, domaćih suvenira - kazao je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž te najavio da će se ovakva manifestacija često održavati u Dubrovniku.

- Bez naših autohtonih proizvoda i malih proizvođača ponuda ne bi bila ista. Treba omogućiti proizvođačima da prodaju svoje proizvode i tako prazne podrume. Svaka prodana boca vina je jedna promidžba za Dubrovnik i Hrvatsku - izjavio je pročelnik Upravnog odjela za turizam, more i poduzetništvo Milan Perić.

Piše: Antonio Vojvodić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved