16.9.2013. 16:10:59h
Hrvatska spremna postati elitnom destinacijom za pripremu sportaša i klubova
Tijekom prekjučerašnjeg stručnog izlaganja u sklopu Sportske konferencije održane u zagrebačkom Hypo centru, izneseni su zanimljivi stavovi po pitanju razvoja i budućnosti sportskog turizma u Hrvatskoj.
Loozrboy / flickr.com

Tijekom prekjučerašnjeg stručnog izlaganja u sklopu Sportske konferencije održane u zagrebačkom Hypo centru, izneseni su zanimljivi stavovi po pitanju razvoja i budućnosti sportskog turizma u Hrvatskoj.
Polemici o budućnosti sportskog turizma nazočili su Goran Šprem, bivši rukometni reprezentativac, Dalibor Bilić – izvršni direktor korporative i sportskog turizma turističke kompanije Uniline te Damir Čustonja – čelni čovjek domaće studentske sportske asocijacije.
Tijekom izlaganja istaknuto je, između ostalog, kako je upravo sportski turizam jedan od najbrže rastućih segmenata turističke ponude, posebice u poslovanju specijaliziranih i velikih turističkih agencija. Time uvelike slijedimo globalne trendove prema kojima su neke zemlje, poput Turske, vrlo efikasno profilirale i danas su globalno prepoznate u ovom segmentu ponude.
Dalibor Bilić iz Unilinea istaknuo je zanimljivu konstataciju prema kojoj je Hrvatska već danas spremna doseći željeni rang te postati elitna destinacija za pripreme sportaša, sportskih klubova te reprezentacija. Štoviše, u posljednjih nekoliko godina je turistička i sportska infrastruktura dosegla nivo koji takav rasplet uvelike čini mogućim.
Nadalje smatra kako će u narednim godinama, prvenstveno kvalitetnom suradnjom svih turističkih i sportskih subjekata kao i lokalne i regionalne samouprave te uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma, ovaj vid domaće turističke ponude postići velik uspjeh, a čime bi se kvalitetno nadopunila domaća turistička ponuda te produžila sezonalnost.
Prema planovima poslovanja i suradnjom s ključnim partnerima, takav rasplet je moguć već u narednih dvije do pet godina.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved