Planovi
4.12.2014. 10:26:51h
Budžet HTZ-a dogodine za 29 milijuna kuna skromniji
Glavni ured HTZ-a u ovoj je godini raspolagao sa 95,5 milijuna iz državnog proračuna, dogodine iznos pada na 78 milijuna kuna
fsecart / flickr.com

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice dogodine će raspolagati sa 328 milijuna kuna, 29 milijuna kuna manje nego u ovoj godini. Prihodi od boravišne pristojbe i članarina trebali bi rasti, ali umjesto ovogodišnjih 95,5 milijuna kuna, iz državnog proračuna u 2015. planira se samo 78 milijuna, a za šest milijuna (ukupno 71 mil.) manja je i svota koja se prenosi iz prethodne godine. Na rashodovnoj strani najveće su stavke strateški projekti (101 mil.), oglašavanje (59 mil.) i globalni PR (44,9 mil.).

Takav će financijski plan danas biti podastrt članovima Turističkog vijeća. Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić dan uoči kaže da su prioriteti za 2015. rebrending turizma, jačanje PR-a na najvažnijim emitivnim tržištima s naglaskom na izvansezonski turizam te uvođenje turističkog informacijskog sustava. Iduću godinu smatra svojevrsnim prijelazom prema turizmu kvalitetnih proizvoda i dugih sezona u kojima će se ubirati plodovi destinacijskog menadžmenta.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved