Zagreb
Optimizam
28.1.2014. 12:12:51h
I ove godine rast turizma u Zagrebu uz niz novih atraktivnih projekata
Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u ovoj godini očekuje nastavak rasta turističkog prometa u glavnom hrvatskom gradu čemu je, kao i ekonomskim prilikama te predviđanjima prilagodila i svoj ovogodišnji program rada u kojem su prihodi i rashodi od po 68,27 milijuna kuna na lanjskoj razini te kojim se uz nastavak intenzivne promocije predviđa i niz novih projekata u gradu koji će privući turiste i građane.
Marko Maras / flickr.com


Program rada TZGZ-a za ovu godinu temelji se, kako se doznaje od Darje Juzbašić iz Odnosa s javnošću te TZ, na specifičnostima turističke industrije Zagreba, strateškom marketinškom planu turističkog razvoja Zagreba, kao i svim smjernicama Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Osnovni ciljevi marketinške politike TZGZ-a tako su u ovoj, slično kao i u prošloj godini, zadržavanje i unapređenje pozicije Zagreba kao atraktivne kongresno-turističke destinacije, unapređenje turističkog proizvoda kroz zajedničke napore s hotelijerima i receptivnim agencijama, valoriziranje kulturne ponude grada, otvaranje novih tržišta, podizanje svijesti građanstva o nužnosti veće brige o Zagrebu te podizanje kvalitete rada u turističkom uredu i informativnim centrima.
Važnim Juzbašić u svemu označava i nastavak suradnje s Gradom Zagrebom i HTZ-om, kao i s predstavništvima HTZ-a u inozemstvu koja generiraju informacije o stanju tržišta i putem kojih se planiraju predstavljanja turističkih potencijala Zagreba u sklopu radionica ili samostalnih prezentacija.
Ističe i da gotovo sav budžet ulažu u promociju, bilo kroz nastupe na sajmovima i kongresnim burzama, suradnju s medijima, agentima i touroperatorima, bilo kroz udruženo oglašavanje ili kroz davanje potpora projektima od turističkog značaja.
Te projekte ovisno o sredstvima podupiru svake godine, a ove godine su za to predvidjeli ukupno 20 milijuna kuna.
Od novosti u radu za ovu godinu izdvaja nastupe zagrebačkog turizma na 40-ak sajmova u svijetu, samostalno ili u suradnji s HTZ-om, organizaciju posebnih prezentacija za agente i touroperatore, kao i nastavak projekta Zagrebački vremeplov.
Planiraju i dodatno obogatiti program Adventa na Zrinjevcu te potaknuti niz novih projekata poput Zagrebačke crne kronike (povijesna tura o Zagrebu iz crne kronike), Ulicama Zagreba po Sunčevom sustavu te Secret Zagreb Walks i Zagreb Evening Walk (tematski i redoviti razgledi grada kroz godinu).
Za veljaču planiraju projekt ZAGREB4U (strani studenti upoznaju i na društvenim mrežama komentiraju/promoviraju grad), u lipnju "Play me, I'm yours" (oslikavanje i izvođenje glazbe na klavirima na gradskim trgovima), a oko Božića "Ad gloriam brass" (četiri koncerta sa zagrebačkih božićnih balkona).
Najavljuju i Hrvatske svjetske igre, neformalnog naziva i Crolimpijada, zamišljene kao natjecanje Hrvata u 16 sportova iz 37 zemalja odnosno s ukupno oko dvije tisuće sudionika iz Hrvatske i inozemstva, među kojima će biti i drugih-trećih 'koljena' Hrvata koji nikad nisu bili u domovini. Organizator tih igara je Hrvatski svjetski kongres, a pokrovitelj Hrvatski sabor.
Od ovogodišnjih izložbi u Zagrebu ističe onu Joana Miroa od rujna ove do veljače iduće godine u Umjetničkom paviljonu, a vjeruje da će pažnju turista i građana u ljetu privući i otvaranje do sada skrivenih dvorišta i vrtova zagrebačkog Gornjeg grada, kao i uvođenje i proljetno-ljetnog projekta Fuliranje koji će se kao uspješna forma zadržati i u adventskom razdoblju.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved