Vinkovci, Vukovar, Županja
Velika očekivanja
29.1.2014. 15:24:16h
Priprema se turistička strategija Vukovarsko-srijemske županije
Ne želimo da ova strategija ostane mrtvo slovo na papiru nego je želimo izraditi sa smjernicama razvoja same županije, kaže Pavliček.
Dodo-Bird / flickr.com

U svim planovima razvoja Vukovarsko–srijemske županije veliku ulogu ima i razvoj turizma od kojega se iz godine u godinu očekuje sve više. Upravo radi cilja određivanja smjernica razvoja turizma do 2020. godine ova županija započela je izradu Strategije razvoja turizma kojom bi se obuhvatili svi turistički potencijali u županiji.

– Ne želimo da ova strategija ostane mrtvo slovo na papiru nego je želimo izraditi sa smjernicama razvoja same županije. Cilj nam je da nam ljudi sa terena kažu koji su naši problemi. Strategija bi trebala da bude završena do kraja veljače poslije čega ide na usvajanje u županijsku Skupštinu, rekao je pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Marijan Pavliček.

Govoreći o trenutnoj turističkoj situaciji na području županije rekao je i da je 2013. godina bila druga po uspješnosti glede dolaska turista. Želja je da se period boravka u županiji produži sa 1-2 noćenja, kakvo se sada najčešće zabilježeno, ali i da se mora poboljšati turistička infrastruktura. Za izradu turističke Strategije angažirana je tvrtka za poslovno savjetovanje ADRIA BONUS čiji je direktor Zdenko Tomičić koji je rekao da su zahtjevi i potrebe današnjih turista različiti od onih prije nekoliko godina.

– Turisti su danas puno pokretljiviji, žele aktivan odmor u kombinaciji s autohtonim delicijama i kulturnom baštinom i tradicijom kraja u kojem borave. Turista danas traži nezagađen prostor, razne autohtone elemente, čist prostor, da ima mogućnost kretanja i da ne bude samo broj. Danas turista želi da bude subjekt, a ne da ga se tretira kao broj, rekao je Tomičić govoreći o Strategiji.

Nakon predstavljanja osnovnih smjernica buduće turističke Strategije održana je radionica za sve sudionike uslužne djelatnosti u turizmu koji su imali priliku iznijeti svoja razmišljanja i prijedloge.

Piše: Branimir Bradarić/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved